fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El llegat documental de Batiste Carceller s’incorpora al fons de l’Arxiu Municipal de Vila-real

El llegat documental de Batiste Carceller s’incorpora al fons de l’Arxiu Municipal de Vila-real

El vast llegat documental del que f贸ra el primer alcalde de l’actual democr脿cia, Batiste Carceller, forma ja part dels fons de l’Arxiu Municipal de la ciutat, gr脿cies a la donaci贸 realitzada pels seus familiars.

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, ha rebut recentment un dels nebots de Carceller, Pasqual Esteller, per a traslladar-li de nou tot el reconeixement de la ciutat a la figura del primer alcalde democr脿tic de Vila-real i l’agra茂ment de la corporaci贸 a tota la fam铆lia per la donaci贸 d’un llegat “que suposa una incorporaci贸 molt valuosa als fons municipals, tant pel seu valor documental com per l’estima i la import脿ncia que Batiste Carceller ha tingut per a la construcci贸 del Vila-real d’avui”.

El fons de Batiste Carceller inclou prop de 200 peces, entre col路leccions d’articles, discursos i textos de l’alcalde i fotografies, diplomes o textos sobre Vila-real i municipis dels voltants que Carceller va recopilar al llarg de la seua traject貌ria. “Un llegat que 茅s testimoni del gran coneixement i estima pel nostre poble d’una persona que ha sigut, sens dubte, clau en l’evoluci贸 de la nostra ciutat, tant des de la seua faceta de primer edil com per la seua gran i constant implicaci贸 amb col路lectius socials i culturals de Vila-real”, recorda Benlloch. “El mateix Carceller va manifestar la seua voluntat de donar a la ciutat tot aquest fons, en una nova mostra de la seua dedicaci贸 als vila-realencs. Per aquest motiu, vull mostrar l’agra茂ment m茅s sincer de la corporaci贸 municipal i de la ciutat als familiars de Carceller per haver fet possible aquesta donaci贸”, agrega l’alcalde.

Batiste Carceller va ser triat alcalde en el primer mandat constitucional de la democr脿cia, en 1979, i va exercir el c脿rrec fins a l’any 1983. En la seua traject貌ria personal i pol铆tica destaquen en particular la seua implicaci贸 amb els col路lectius socials i culturals de Vila-real. En aquest 脿mbit va ser fundador de la revista parlada Camino, de la congregaci贸 de Llu茂sos, membre dels consells municipals del Termet i de Cultura, membre del Consell de Cultura de la Diputaci贸 de Castell贸, guanyador de diversos premis literaris i period铆stics i prol铆fic autor de llibres i articles. L’any 2004 va ser condecorat tamb茅 amb la Medalla d’Or de la Ciutat, juntament amb els altres alcaldes de la democr脿cia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.