fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Magn脿nim presenta el llibre “La (re)evoluci贸n social a trav茅s del cine”

El Magn脿nim presenta el llibre “La (re)evoluci贸n social a trav茅s del cine”

En el llibre s鈥檃nalitzen les pel路l铆cules de major impacte social.

El proper dijous 28 de juny, a les 19鈥00 hores, la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim-Centre Valenci脿 d鈥橢studis i d鈥橧nvestigaci贸 presentar脿 una de les seues 煤ltimes novetats editorials, el llibre La (re)evoluci贸n social a trav茅s del cine. Los argumentos cinematogr谩ficos en la crisis de la modernidad, d鈥橢sther Mar铆n Ramos. L鈥檃cte tindr脿 lloc en la sala Gregori Maians del MuVIM (carrer Quevedo, 10 de Val猫ncia) i comptar脿 amb la pres猫ncia de la pr貌pia autora; d鈥櫭乽rea Ortiz, t猫cnica de la Filmoteca Valenciana i professora de la Universitat de Val猫ncia, i d鈥橝nacleto Ferrer, director de l鈥橧nstitut d鈥橦umanitats del Magn脿nim. L鈥檈studi de Mar铆n s鈥檋a publicat en la col路lecci贸 Novatores i es pot adquirir tant en llibreries com a trav茅s de www.alfonselmagnanim.com.

Una visi贸 social amb el cine com a punt de partida
L’assaig d’Esther Mar铆n recull els nous arguments que el cine va comen莽ar a mostrar a partir de la d猫cada dels noranta, mitjan莽ant pel路l铆cules de Tim Burton o Spielberg, i d鈥檃ltres com La vida de Pi, Blade Runner, Pretty woman鈥 i ho fa analitzant les de major repercussi贸 social de tots el temps. El resultat d鈥檃questa minuciosa investigaci贸 descobreix significatives aportacions sobre l鈥檈voluci贸 de l鈥檌maginari col路lectiu durant aquestes darreres d猫cades i posa en evid猫ncia que sota la p脿tina de l鈥檈ntreteniment n鈥檋i ha una demanda de canvi global que est脿 fent-se realitat en tots els llocs del planeta amb independ猫ncia de les seues particularitats territorials.

Part de les activitats del Festival Cinema Jove
La presentaci贸 s鈥檌nscriu dins de la programaci贸 del festival Cinema Jove que est脿 celebrant-se aquesta setmana en diferents espais culturals de la ciutat de Val猫ncia, com el teatre Rialto o el Centre del Carme Cultura Contempor脿nia, als quals s鈥檃fegeix el MuVIM com a lloc on es presenta el llibre.

Especialista en Comunicaci贸
Esther Mar铆n Ramos (Alacant, 1972) 茅s doctora en Sociologia de la Cultura i llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Va fundar la primera ONG espanyola de Comunicaci贸 per al Desenvolupament amb la qual va dur a terme diferents programes sobre educomunicaci贸 en la d猫cada de 1990. Dedicada a la doc猫ncia durant m茅s de deu anys, fou professora de Psicologia de la Comunicaci贸 i Teoria de la Comunicaci贸 en l’extint Centre d’Estudis Ciutat de la Llum, adscrit a la Universitat Miguel Hern谩ndez d’Elx. Escriu sobre cine i s猫ries de televisi贸 en la revista P铆kara Magazine des d鈥檜na perspectiva de g猫nere i en altres publicacions de car脿cter cient铆fic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.