fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Mucbe exposa els nous treballs de l’artista Llu铆s Ribas

El Mucbe exposa els nous treballs de l’artista Llu铆s Ribas

L’exposici贸 ‘Tornar a l’脿nima’ suposa una nova etapa en el pintor del Masnou i es pot visitar fins al 26 de mar莽.

El Mucbe acull una nova exposici贸 de Llu铆s Ribas, artista veter脿 amb m茅s de 40 anys de carrera que, quasi dos anys despr茅s d’inaugurar la mostra ‘Icones del segle XX’, torna a Benicarl贸 per mostrar el resultat del nou cam铆 que ha empr茅s en la seua dilatada traject貌ria.

‘Tornar a l’脿nima’ 茅s una mostra amb pintures i dibuixos de gran format que mostra tot el que l’artista ha desenvolupat durant els 煤ltims anys, sobretot durant el temps de pand猫mia. Es tracta d’una pintura eminentment figurativa, on s’hi poden observar tot tipus d’objectes, fruites, paisatges o aliments amb grans dosis d’hiperrealisme. Figures totes elles ben delimitades, amb el tra莽 ferm i segur de sempre, on el realisme aparent no ho 茅s tant, ja que en el fons hi ha una reinterpretaci贸 de la realitat aparent.

A la mostra, que es podr脿 veure fins al 26 de mar莽, hi predominen els retrats, una constant en la seua traject貌ria art铆stica, i els motius naturals.

Llu铆s Ribas va n脿ixer a Masnou el 1949, i als 9 anys va entrar al m贸n de la pintura. M茅s tard va estudiar a l’escola Massana de Barcelona. Durant el per铆ode 1969-1974 va dirigir fotonovel路les, va treballar com a il路lustrador i va realitzar reportatges fotogr脿fics en una ag猫ncia art铆stica internacional. Des de 1975 es dedica exclusivament a la pintura, que l’ha dut a presentar 135 exposicions individuals, a participar en nombroses col路lectives i a diverses fires d’art nacionals i internacionals.

L’any 1995 va inaugurar la seua pr貌pia galeria d’art a Sant Cugat del Vall猫s, l’Espai Llu铆s Ribas, on ha creat un club d’amics de l’art amb diverses activitats culturals i on es pot admirar la seua obra. Durant 20 anys ha exposat regularment als Estats Units, a la prestigiosa firma Wally Findlay Galleries. A m茅s, ha publicat 15 llibres sobre la seua obra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.