fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Palau de Betxí acull la segona Ruta Matemàtica

El Palau de Betxí acull la segona Ruta Matemàtica

La proposta intenta unir els conceptes teòrics aplicats a la realitat més pròxima dels veïns i dóna continuïtat al projecte encetat el curs passat.

Quaranta alumnes de l’IES Betxí han participat este matí en la Segona Ruta Matemàtica que acull el remodelat Palau i el seu entorn. Durant vora una hora, els joves de secundària han realitzat diversos problemes matemàtics aplicats a la seua realitat quotidiana, en este cas al voltant del monument històric més emblemàtic d’esta població de la Plana Baixa.

La iniciativa va sorgir l’any passat de dos matemàtics de la localitat i després del resultat satisfactori de l’experiència, han decidit continuar amb esta activitat per als alumnes de 4rt d’ESO. Amb ella, es pretén aplicar la teoria apresa a les aules a la seua realitat més immediata i abastar una comprensió més profunda del medi en què viuen.

Manuel Forner, un dels impulsors de la ruta matemàtica, ha explicat que “la forma de treballar ha consistit en aplicar, amb tant sols una cinta mètrica, la intuïció i la intel·ligència i juntament amb les explicacions de l’aula, s’ha intentat determinar diferents relacions d’elements arquitectònics, altures de llocs inaccessibles i posicionament en un pla de punts de difícil accés”. Segons Forner, “la resolució de les activitats i reptes plantejats han abastat un nivell de precisió excel·lent, el qual era comparable a la precisió efectuada amb un aparell mesurador amb tecnologia làser”.

Per a la realització de la prova s’han confeccionat equips de quatre persones amb la finalitat que es puga apreciar que amb la col·laboració de tots és més factible la consecució dels objectius i reptes marcats. Entre estos, destaquen el foment de l’observació, l’anàlisi de situacions reals en base a la teoria i l’aplicació d’estratègies apreses per a la resolució de problemes plantejats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.