fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple de la JQCV acosta el nivell superior a totes les comarques valencianes i augmenta les bonificacions

El ple de la JQCV acosta el nivell superior a totes les comarques valencianes i augmenta les bonificacions

Les fam铆lies nombroses, monoparentals i les v铆ctimes de la viol猫ncia masclista tindran exempci贸 i bonificacions.

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valenci脿 s’ha reunit hui per tal d’aprovar el calendari i els tribunals de les proves de 2016. A m茅s d’aquesta aprovaci贸 s’han acordat novetats per a aquests ex脿mens, que seran els 煤ltims abans de la modificaci贸 de les proves d’avaluaci贸 de coneixements de valenci脿, prevista per a 2017, en la qual s’adaptaran les proves al Marc Europeu Com煤 de Refer猫ncia de les Lleng眉es i tindran un enfocament m茅s comunicatiu.

En primer lloc, cal destacar l’estabilitzaci贸 de la taxa d’acc茅s a la prova a m茅s de l’augment per bonificacions per diverses circumst脿ncies. Quedaran exempts del pagament de la prova: els membres de fam铆lia nombrosa de car脿cter especial, les monoparentals de car脿cter especial i les v铆ctimes d’actes de viol猫ncia contra la dona.

A m茅s, es beneficiaran d’una bonificaci贸 del 50%: les persones que acrediten una discapacitat igual o superior al 33%, els membres de fam铆lia nombrosa de categoria general i les monoparentals de la mateixa categoria. A m茅s, el pagament dels drets d’examen d贸na el dret de tornar a examinar-se del mateix nivell al segon per铆ode.

Com a novetat d’aquest any hi ha la intenci贸 d’obrir la matr铆cula per a la segona convocat貌ria de tots els nivells d’ex脿mens. Enguany, a m茅s, s’ha ampliat el nombre de seus que oferiran el nivell superior fins a la seua totalitat, a fi d’evitar que els aspirants de les comarques castellanoparlants hagen de despla莽ar-se per tal d’examinar-se. Aquestes noves seus per al nivell superior s贸n Orihuela, Bu帽ol, Villena i Segorbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.