El Teatre Principal acollirà la gala de lliurament dels premis dimecres que ve 25 de maig a partir de les 19.00 hores.
El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha presentat aquest matí la gala que servirà per a lliurar els guardons de la XI edició del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà. En la presentació el regidor ha estat acompanyat per la vídua del mestre i escriptor, Dolors Ibáñez, i per Joan Andrés, membre de la organització.
Així, dimecres que ve 25 de maig, a partir de les 19.00 hores en el Teatre Principal, tindrà lloc la gala de lliurament dels premis als escolars participants del tercer cicle de Primària (cinquè i sisè).
El regidor ha definit aquests premis com “la joia de la corona de la Guia Educativa de l’Ajuntament de Castelló, i de quantes activitats es proposen des de la Regidoria d’Educació als col·legis al llarg del curs escolar, no solament per la seua llarga trajectòria i la seua àmplia participació, sinó perquè a més aquests premis arrepleguen la vida i tasca de Vicent per la defensa de la llengua i el treball en l’escola, en la innovació educativa constant i en la potenciació del valencià en l’àmbit educatiu”.
Porcar ha volgut destacar que “és un honor com a Pixaví, com a membre del Betlem de la Pigà, però sobretot com a amic presentar aquesta XI edició del Premi Vicent Marçà”. Una edició que ha comptat amb la participació de més de 840 alumnes de 41 col·legis diferents, entre públics, concertats i privats.
Per la seua banda, Joan Andrés ha valorat la “àmplia evolució d’aquest premi, que des que va començar fins avui hi ha hagut unes diferències pasmoses, a pesar que sempre hem comptat amb el suport dels col·legis de la ciutat. Però en la primera edició van participar 248 xiquets i 15 col·legis i en la present edició tenim a 849 alumnes i 41 escoles”.
A més, Andrés ha presentat una de les novetats d’aquesta edició, “la publicació d’un llibre molt especial, ‘Deu anys, vint contes’, que arreplega dos contes guanyadors per cadascuna de les primeres deu edicions del premi. A més, aquest llibre està il·lustrat amb els dibuixos dels alumnes de la Escola d’Art i Superior de Disseny, on realitzarem una exposició dels dissenys i que s’inaugurarà demà dijous a les 11.00 hores”.
Dolors Ibáñez ha recordat “el moment en el qual la Comissió Cívica Vicent Marça, després de morir Vicent, ens va proposar a la família la creació d’aquest Premi i ens va semblar una idea bonica. Però ens va semblar bonica perquè aquest premi feia una síntesi d’allò que era més important per a Vicent: l’escola, els xiquets i el valencià”.
Ibáñez ha posat l’accent en que “gràcies a aquest premi, en el qual actualment està bolcat tot Castelló, avui dia a Vicent Marçà el coneix la gent jove, els xiquets, famílies completes, la qual cosa ens fa estar agraïts i reconfortats”.
Finalment, Ibáñez ha volgut agrair “a l’Ajuntament el seu suport constant i la iniciativa, per part del Consell Escolar, de posar-li el nom de Vicent a una escola, una cosa que per a nosaltres és molt més del que mai podríem haver imaginat. Però també vull agrair als mestres de les escoles per ajudar al fet que el treball de creativitat, d’escriptura, de narració literària i d’expressió en valencià es faça molt a consciència en els centres educatius, augmentant la qualitat pedagògica que reben els nostres alumnes”.