fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El premi María Moliner reconeix l’animació lectora de la Biblioteca de l’Eliana

El premi María Moliner reconeix l’animació lectora de la Biblioteca de l’Eliana

El guardó, dotat amb més de 2.000 euros, arriba després de 23 anys i coincideix amb el 50 aniversari de l’entitat.

La Biblioteca Pública Municipal de l’Eliana ha obtingut un dels premis del concurs de projectes d’animació a la lectura María Moliner dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants. El guardó, dotat amb 2.014 euros, es destinarà a l’adquisició de nou material bibliogràfic que, molt prompte, estarà a la disposició de la ciutadania.

El concurs, al qual s’han presentat un total de 527 projectes, està convocat pel Ministeri de Cultura i té com a objectiu premiar a aquelles biblioteques que duguen a terme un programa únic que, incloga les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat, així com programes per a fomentar l’ús de les noves tecnologies. De tots ells han sigut seleccionats 370 projectes, inclòs el de ’50 anys de Biblioteca Municipal i molts més’ de l’Eliana, i 10 d’ells han obtingut el premi especial de 10.000 euros. 

D’aquesta manera, les activitats de foment lector realitzades entre l’1 de gener i el 30 de juny i que han permés optar a la convocatòria han sigut, entre altres, el Club de Lectura Juvenil, el d’adults, els contacontes o les visites escolars en les quals les i els més menuts han pogut conéixer la figura de María Moliner, el seu Diccionari i el seu pla de biblioteques, en el 40 aniversari de la seua defunció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.