fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El president Puig presidix la presa de possessi贸 de Tudi Torr贸 com a membre de l’AVL

El president Puig presidix la presa de possessi贸 de Tudi Torr贸 com a membre de l’AVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat hui en la presa de possessi贸 de Tudi Torr贸, com a membre de l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua, acte que s’ha celebrat en el Palau de la Generalitat, que el seu nomenament 茅s “una garantia d’猫xit per a l’AVL” i tamb茅 pel futur de la llengua “per ser una clara defensora del valenci脿”.

Ximo Puig, que ha estat acompanyat en l’acte per cinc membres del Consell, ha parlat en la seua intervenci贸 de la necessitat de construir ponts per a aconseguir que la llengua no siga un punt de disc貌rdia entre els valencians. “Les lleng眉es s贸n ponts, mai murs”, ha assegurat el president en refer猫ncia a la situaci贸 del valenci脿 en algunes zones de la Comunitat.

Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha destacat en les seues paraules el perfil de la nova acad猫mica, caracteritzat per comptar amb un clar ADN basat en la defensa de la llengua i de l’escola p煤blica valenciana. La seua incorporaci贸 aportar脿 “saba nova per a continuar aprofundint en el foment del valenci脿, tamb茅 al sud del sud”, ha afirmat Ferrer.
Torr贸 ha tingut paraules de record per a Carme Miquel. El seu comprom铆s per la llengua i l’escola ha sigut tamb茅 el meu fil conductor, ha dit emocionada la nova acad猫mica, que ha reclamat major pres猫ncia de l’AVL en les terres del sud. “El sud necessita ser mirat, reconegut i estimat”. Hui, Tudi Torr贸 s’ha convertit en una nova ‘guardiana’ de la llengua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.