fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els conceptes d’Il·lustració, progrés i modernitat revisats per Koselleck, Stuke i Gumbrecht

Els conceptes d’Il·lustració, progrés i modernitat revisats per Koselleck, Stuke i Gumbrecht

El Magnànim presenta el llibre “Il·lustració, progrés i modernitat. Història dels conceptes” de Hans Ulrich Gumbrecht, Reinhart Koselleck i Horst Stuke, en un acte en el MuVIM amb Faustino Oncina, Josep Monter, Rafael Company i Anacleto Ferrer

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta, el dijous 17 de maig, a les 19’00 hores, el llibre Il·lustració, progrés i modernitat. Història dels conceptes de Hans Ulrich Gumbrecht, Reinhart Koselleck i Horst Stuke. L’acte, que tindrà lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) comptarà amb Josep Monter, traductor de llibre; Faustino Oncina, autor de la introducció; Anacleto Ferrer, director de la col·lecció Novatores Major, que inaugura esta obra; i Rafael Company, director del MuVIM.

Este llibre, el primer de la col·lecció Novatores Major que coordina Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats del Magnànim i professor d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València, ha estat traduït al valencià directament de l’alemany per Josep Monter i és la primera vega que es publica en qualsevol de les llengües peninsulars. El volum arreplega les veus redactades per Hans Ulrich Gumbrecht, Horst Stuke i Reinhart Koselleck per al portentós diccionari Conceptes històrics fonamentals. Lèxic històric del llenguatge polític-social a Alemanya (1972-1992), dirigit pel mateix Koselleck. Es tracta d’un treball d’extraordinari interés per a tots aquells interessats per les anàlisis historicoconceptuals provinents des dels diferents àmbits del saber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.