fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Pobles més Bonics d’Espanya lliuren a Medinaceli un reconeixement als 14 primers integrants de la xarxa, entre ells a Morella

Els Pobles més Bonics d’Espanya lliuren a Medinaceli un reconeixement als 14 primers integrants de la xarxa, entre ells a Morella

Des de la seua integració en l’Associació, estos pobles han registrat considerables augments en xifres de visitants.

L’Associació de “los Pueblos más Bonitos de España” compleix cinc anys. Per celebrar este aniversari, s’ha realitzat este dissabte 3 de març a Medinaceli (Sòria) un acte on s’ha fet entrega d’un reconeixement a cada un dels catorze primers pobles a integrar-se a la xarxa.

Els representants d’Albarracín (Terol), Ayllón (Segòvia), Calaceite (Terol), Lucainena de las Torres (Almeria), Maderuelo (Segòvia) Medinaceli (Soria), Mojácar (Almeria), Morella (Castelló), Pampaneira (Granada), Peníscola (Castelló), Puertomingalvo (Terol), Rubielos de Mora (Terol), Valderobres (Terol) i Valverde de los Arroyos (Guadalajara) han estat presents a la localitat de Medinaceli per celebrar el primer lustre de naixement de l’Associació i junts han plantat un plançó de Magnolia, representant simbòlicament, amb un grapat de terra procedent de cada un d’estos pobles, la unió de tots els veïns d’estos bells municipis, per la defensa de la seua cultura, tradicions, patrimoni i futur per als seus fills.

“Ja fa cinc anys que des de l’associació de “los Pueblos más Bonitos de España” reivindiquem el sentiment rural i la necessària protecció del turisme d’interior a Espanya. Un segell de qualitat que ha demostrat com fomentant la cultura, tenint cura del patrimoni, embellint carrers i racons, i compartint amb els visitants el que és autèntic de la vida als pobles, els nostres municipis i les comarques que els envolten, veuen augmentar la riquesa del poble, el nombre de visitants i com s’obren nous negocis”, va explicar Francisco Mestre, creador del projecte.

“Este aniversari representa la consolidació d’un projecte que ja en els seus inicis ho véiem molt il·lusionant, un treball ben realitzat, que ens ha permés augmentar la promoció dels aspectes culturals i històrics de Morella i unir-nos a altres municipis que treballen en la mateixa direcció , la del creixement. Este avanç ho hem pogut viure el 2017 en primera persona a coordinar juntament Albarracín la recepció de la Federació internacional dels Pobles més Bonics de la Terra, i ensenyar a delegacions de tot el món, la màgia i la bellesa dels nostres pobles “va afegir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

La unió fa la força i les xifres d’estos pobles confirmen que l’arribada de turistes creix exponencialment durant el primer any de pertinença a l’Associació i es manté el creixement de forma constant cada any, ja que la xarxa suposa un reclam per a molts viatgers. L’Associació compta amb municipis que han incrementat el nombre de visitants més d’un 500%. És el cas, per exemple, d’Anento, un llogaret saragossana on van passar de 2.000 visitants a 10.000 tan sols en el primer any de pertinença a la xarxa.

“Infraestructures, serveis bàsics, equipaments, habitatge assequible al casc urbà, banda ampla d’internet i telefonia mòbil de qualitat, foment de l’emprenedoria i del teixit industrial, així com un marc normatiu que potencie l’amor pel món rural, com a entorn ple de vida i possibilitats, permetrà l’èxit en la recuperació de la població de la nostra Espanya d’interior “va concloure Francisco Mestre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.