fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Entrevistem a Jaime Mill谩s, autor de “Cr贸nicas de la transici贸n valenciana 1972-1985”

Entrevistem a Jaime Mill谩s, autor de “Cr贸nicas de la transici贸n valenciana 1972-1985”

Jaime Mill谩s 茅s un periodista, escriptor i gestor cultural, nascut a Val猫ncia.

En desembre de 2015 la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim va publicar la seua obra “Cr贸nicas de la transici贸n valenciana 1972-1985”.

Vost茅 ha treballat en r脿dio, escrit en peri貌dics, dirigit teatres i escrit llibres, Com es definiria a si mateix?

Doncs com una persona que des de el punt de vista de la comunicaci贸 i de l’amor a la cultura, voldria fer aix貌 i moltes coses m茅s.

Pense que la qualificaci贸 professional es pot aplicar en camps molt diversos, encara que els professionals tinguem una divisi贸 d’origen molt clara entre la gent que t茅 inter茅s per les humanitats o l’art i la gent que inter茅s per la ci猫ncia i el coneixement cient铆fic. En el meu cas, 茅s el primer, 茅s un amor a la cultura que la puc aplicar al teatre, als llibres i a qualsevol aspecte de la vida que supose coneixement i creaci贸.

Fa poc la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim va publicar la seua obra “Cr贸nicas de la transici贸n valenciana 1972-1985”. Qu猫 pot trobar la gent que s’aproxime a aquest llibre?

Una cr貌nica d’actualitat de tot el que va passar en aquella 猫poca. Trobar脿 una informaci贸 que explica com 茅rem els valencians abans de morir el dictador i com vam intentar ser despr茅s, fins a la incorporaci贸 a la comunitat econ貌mica europea, i no solament en l’脿mbit econ貌mic i pol铆tic que s贸n els fonamentals per configurar una societat, sin贸 tamb茅 en els aspectes de la vida cultural, socials, de regulaci贸 del medi ambient, de com en vivia en les ciutats, en els pobles, etc.

Intenta ser un llibre que replega la informaci贸 dels canvis que es van produir en tots els aspectes de la societat valenciana entre l’any 1972 i 1985. Tot s贸n articles i opinions que vaig publicar en el setmanari Triunfo i el diari El Pais, en la primera 猫poca.

Perqu猫 es va decidir a realitzar aquesta publicaci贸?

La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim em va proposar fer aquest llibre per a una col路lecci贸 que es diu papers de premsa, aquesta 茅s una col路lecci贸 que es dedica a replegar articles de professionals, de persones conegudes en el m贸n de l’escriptura o de la informaci贸 i amb eixos articles el lector pot con猫ixer m茅s el treball de l’autor.

Va ser una proposta, per貌 estic molt agra茂t, perqu猫 el llibre est脿 tenint una projecci贸 molt notable des de que el vaig presentar el passat mes de desembre.

Actualment t茅 pensat algun altre projecte literari?

Estic treballant estudis relacionats amb el moviment cultural de la renaixen莽a. Estic treballant la biografia de dos autors de la renaixen莽a, un vinculat al m贸n del teatre, de la poesia i tamb茅 del periodisme com 茅s el cas de Manuel Mill谩s del que ja vaig publicar en Alfons el Magn脿nim una selecci贸 del seu teatre m茅s conegut i estic tamb茅 treballant aspectes d’un altre escriptor, poeta, assagista que es diu Rafael Ferrer i Vi帽茅, que va ser president de Lo Rat Penat en l’etapa inicial d’aquesta instituci贸 i tamb茅 va ser un dels col路laboradors m茅s directe que va tindre al llarg de la seua vida Teodor Llorente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.