fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es presenten a València els Premis Literaris Ciutat de Benicarló

Es presenten a València els Premis Literaris Ciutat de Benicarló

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (OCCC) ha acollit la presentació dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. L’alcaldessa i el regidor de Cultura han destacat la vocació d’excel·lència cultural amb què naixen els premis.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, acompanyats del coordinador d’Acció Cultura del País Valencià, Toni Gisbert, han presentat la primera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. L’Octubre Centre de Cultura Contemporània ha estat l’escenari escollit per a presentar uns premis que naixen amb vocació de projecció nacional i internacional i que tenen com a objectiu convertir la ciutat en un aparador cultural de primer ordre.

Tant l’alcaldessa com el regidor han destacat que aquesta és «una de les apostes culturals més potents de Benicarló. Uns premis que situaran la ciutat com a capital cultural del territori i que exhibiran el seu potencial creatiu, turístic i econòmic, entenent els premis no només com un aparador cultural de primer ordre, sinó també com un motor de desenvolupament».

Amb l’antecedent del Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat, que ha posicionat Benicarló com un referent en el món de l’àlbum infantil, els premis s’han ampliat a quatre modalitats: el Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat (dotat amb 3.000 euros), el Premi de Divulgació Científica (dotat amb 5.000 euros), el Premi de Narrativa Memorialística (dotat amb 5.000 euros) i el Premi de Llibre Gastronòmic (dotat amb 5.000 euros). Quatre modalitats molt vinculades a les potencialitats del territori i a la seua projecció de futur.

La vocació d’excel·lència dels premis es farà sentir en el desenvolupament de tot el procés: des de la selecció dels jurats, que seran de reconegut prestigi, la programació de tot un seguit d’activitats paral·leles o la màxima cura en les edicions fins a l’acte de presentació de les obres premiades, que es convertirà en un esdeveniment cultural i gastronòmic de primer ordre. El sopar literari, que tindrà lloc al novembre al Magatzem de la Mar a càrrec dels professors i alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), servirà per a mostrar els productes per excel·lència de la comarca: carxofes, oli d’oliveres mil·lenàries, llagostins, etc. Tot, amb l’objectiu de fer del sopar un aparador del potencial econòmic del territori.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha mostrat la seua satisfacció pel que ha definit com a «projecte estrella de l’equip de govern» i n’ha destacat el valor afegit tant cultural com econòmic que suposaran els premis per a Benicarló, «més enllà de la comarca».

L’acte ha finalitzat amb els agraïments, especialment a Acció Cultural del País Valencià, i a la resta d’empreses i institucions que col·laboren en el projecte, com són la Fundació Caixa Benicarló, IFF, Ashland Chemical, el Centre Integrat Públic de Formació Professional, la Universitat Jaume I i Onada Edicions, que serà l’encarregada d’editar els premis i que juga un paper fonamental en la promoció i divulgació dels premis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.