fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es rebaixa la tensi贸 entre les gaiates i l’Ajuntament de Castell贸

Es rebaixa la tensi贸 entre les gaiates i l’Ajuntament de Castell贸

L’Ajuntamen avan莽ar脿 la setmana que ve el 70% de les subvencions (159.600鈧) i signa un conveni que estableix que es podran incloure despeses privades de la legalitzaci贸 d’activitats i els honoraris t猫cnics.

El sal贸 de plens ha acollit avui la signatura dels convenis de col路laboraci贸 entre el Patronat Municipal de Festes i les 19 gaiates pels quals es regulen les subvencions nominatives per al finan莽ament del programa d’activitats de la Magdalena 2016. Amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Castell贸 avan莽a el 70% dels 12.000 euros de subvenci贸 que concedeix a cadascuna de les gaiates de la ciutat. Cadascuna de les comissions de sector rebr脿 un total de 8.400 euros despr茅s de la signatura d’aquest conveni mentre que el 30% restant s’abonar脿 pr猫via aprovaci贸 de la justificaci贸 de la subvenci贸 concedida. D’aquesta manera, el Patronat de Festes abonar脿 159.600 euros al conjunt de les 19 comissions de sector abans de la Magdalena.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha volgut agrair “la tasca de les comissions de sector de les gaiates. Sabem els esfor莽os que realitzeu durant tot l’any perqu猫 la resta puga gaudir de la festa” al mateix temps que els ha donat “tot l’脿nim del m贸n per a aquestes 煤ltimes setmanes”.

La situaci贸 ha rebaixat la tensi贸 davant les queixes per la falta de pagament de la subvenci贸 que altres anys s’ha pagat amb molts messos d’antelaci贸 i per l’excesiva despessa que suposa el pagament de la tasa de via p煤blica.

Per la seua banda, la regidora de Festes, Sara Us贸, ha explicat que “ens haguera agradat tramitar les subvencions amb m茅s celeritat per貌 aquest equip de govern vol fer les coses b茅 i com a Administraci贸 hem de respectar la legalitat de forma escrupolosa i tallar amb les pr脿ctiques irregulars que s’havien vingut cometent fins ara”. En aquest sentit, Us贸 ha volgut destacar que el pressupost de 2016 va entrar en vigor a mitjan gener i en dues setmanes s’han realitzat tots els tr脿mits perqu猫 les gaiates puguen cobrar ja les subvencions, “de fet, les gaiates van a ser les primeres entitats a cobrar de tota la ciutat” ha afegit.

La subvenci贸 anir脿 dirigida al finan莽ament de despeses corresponents al programa d’activitats i, en concret, a la construcci贸 del monument gaiater, tant major com a infantil; al llibret de la Magdalena; a les despeses ocasionades per l’acte de presentaci贸 i als actes festius oberts a tota la ciutadania amb la finalitat de dinamitzar el barri, tals com a actes infantils, jornades gastron貌miques populars, orquestres o revetles. Dins d’aquest concepte, seran susceptibles de finan莽ament les despeses realitzades en ocasi贸 de la legalitzaci贸 de les activitats i honoraris t猫cnics amb exclusi贸 expressa dels tributs municipals.

160205 firma convenio gaiatas (1)El conveni tamb茅 expressa que aquesta subvenci贸 municipal ser脿 compatible amb altres ajudes, ingressos o recursos per als mateixos projectes i finalitats, procedents de qualsevol administraci贸 o entitat p煤blica o privada. No obstant a莽貌, l’import acumulat de les ajudes que es perceben no podr脿 superar en cap cas el cost de l’activitat subvencionada.

Finalment, els presidents de les gaiates han mostrat la seua satisfacci贸 per l’anunci realitzat per l’alcaldessa que l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme ha consignat 50.000 euros en 2016 amb destinaci贸 a les gaiates, a les quals reconeix el seu paper essencial en unes festes que gaudeixen del distintiu de ser festes d’inter猫s tur铆stic internacional, una aportaci贸 extra per a ajudar a fer unes festes m茅s grans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.