Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia rep la major subvenció per a la promoció del valencià de la seua història

Gandia rep la major subvenció per a la promoció del valencià de la seua història

La Conselleria d’Educació reconeix el compromís de l’Ajuntament amb l’impuls de la normalització de l’ús de la nostra llengua i li atorga una subvenció de 38.000 euros per a diferents programes transversals.

El regidor Delegat de Promoció lingüística, Nahuel González, acompanyat de la tècnica responsable de l’Agència AVIVA Gandia, l’oficina municipal de promoció del valencià, Imma Canet, han anunciat este matí que la Conselleria d’Educació, mitjançant la Direcció general de Política lingüística i Gestió del multilingüisme, ha atorgat a Gandia 37.908 €, duplicant l’ajuda de l’any anterior i convertint-la en la major subvenció per a la promoció i normalització de l’ús de la nostra llengua de la seua història. Una línia d’ajudes, a la qual la nostra ciutat s’ha acollit des de 1993 de forma ininterrompuda.
La Conselleria d’Educació reconeix, d’esta manera, el treball que, de forma transversal, realitza l’Ajuntament de Gandia a través de diferents programes o línies d’acció, tant a nivell intern com extern.

Així, en primer lloc, per a les retolacions i senyalitzacions interiors d’edificis públics i cartells fixos informatius de durada temporal.

Per als cursos de formació i preparació de l’obtenció dels certificats de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià B1, C1 i C2, tant a la ciutadania en general des de la Universitat Popular de Gandia, com al funcionariat de l’Ajuntament.

Activitats culturals, com ara la Fira del Llibre; Teatre en valencià (Teatre Serrano, Art Dispers, Ligorio Ferrer…); Setmana Literària; Cinema en valencià (Cine Pot i cicle Cinema en valencià); Música en valencià (concert dels grups Sis Veus, Scorcia)…

Leave a Reply

Your email address will not be published.