fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Garcia acorda amb Castell贸 per la Llengua el pla pol铆tic de normalitzaci贸 ling眉铆stica per a 2019

Garcia acorda amb Castell贸 per la Llengua el pla pol铆tic de normalitzaci贸 ling眉铆stica per a 2019

El regidor de Normalitzaci贸 aposta per consolidar el pressupost i les pol铆tiques de promoci贸 de la llengua durant l’any que ve.

El regidor de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, Ignasi Garcia, s’ha reunit recentment amb la plataforma Castell贸 per la Llengua, formada per diferents col路lectius i entitats en defensa del valenci脿 i la promoci贸 de la nostra llengua, per a presentar als seus membres els plans departamentals de la regidoria i posar sobre la taula el pla pol铆tic i els pressupostos per a l’any vinent.

L’edil de Normalitzaci贸 ha destacat que “des del Govern de Castell贸 tenim la voluntat de fer uns pressupostos per al 2019 que consoliden les pol铆tiques desenvolupades en estos 煤ltims tres anys des de l’Acord del Grau i que han de ser tamb茅 les bases sobre les quals es constru茂sca el nou Acord del Grau en 2019”.

Garcia ha avan莽at que, en temes de normalitzaci贸 ling眉铆stica, pret茅n refermar tres projectes per promoure l’煤s de la llengua: el Club Millaret, publicaci贸 infantil que abasta m茅s de 5.000 xiquets i xiquetes de la ciutat; la campanya per promocionar el valenci脿 als comer莽os de Castell贸, i finalment el conveni amb Escola Valenciana, que permet l’apropament de la llengua als nouvinguts amb cursos gratu茂ts i voluntariats ling眉铆stics i que compta amb col路laboraci贸 de l’Ajuntament de Castell贸. Sobre este conveni el titular de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica ha afirmat que “l’experi猫ncia dels cursos per a nouvinguts i el voluntariat ling眉铆stic est脿 fent arribar la nostra llengua a aquelles persones que volen comen莽ar a parlar-la i con茅ixer-la”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.