fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Inauguraci贸 de Dolet Malalu en Pictograma

Inauguraci贸 de Dolet Malalu en Pictograma

L’acte va comptar amb la performance del sapeur Blaise Mbuku

La m煤sica de Papa Wemba va ser la banda sonora de l’exposici贸 que la Sala d’Art Pictograma (pla莽a de la Muralla Liberal, 1) de Castell贸 va dedicar al pintor congol茅s Dolet Malalu. A m茅s de la presentaci贸 del disc p貌stum de Papa Wemba, que estar脿 a la venda a partir del dilluns 27 de febrer en Pictograma, el p煤blic va tenir la gran sorpresa de presenciar la performance del sapeur Blaise Mbuku “Fils de Papa Wemba“. Blaise Mbuku 茅s considerat el bra莽 dret i gran comunicador del m煤sic difunt Papa Wemba. Cal destacar que 茅s la primera vegada que es posa a la venda el disc de la gran icona de la rumba congolesa a Espanya.
La mostra ‘Sape na temps’ de Dolet Malalu sota la direcci贸 de Sylvie S谩nchez Balaguer podr脿 visitar-se fins al pr貌xim 11 de mar莽 de 2017, en horari de dilluns a divendres d’11.30 a 13.30 i de 18.30 a 21.00 hores, i els dissabtes d’11.30 a 13.30 hores.
Assenyalar que Dolet Malalu pertany a una nova ona d’artistes congolesos contemporanis. La seua obra s’ha definit com la descripci贸 de la poesia urbana, de la realitat postmoderna de les ciutats. La m煤sica tamb茅 est脿 molt present en la seua obra de marcats trets Art Brut. S’inspira en els barris populars on s’exhibeixen aquests curiosos sapeurs. Autodidacta, Dolet Malalu es mou entre els llenguatges de la figuraci贸 post contempor脿nia. La seua obra s’ha exposat en la Rep煤blica Democr脿tica del Congo, Rep煤blica del Congo, Camerun, Uganda, Fran莽a, B猫lgica, Jap贸 i ara a Espanya. Fins i tot va participar com a actor de repartiment i escen貌graf en la pel路l铆cula canadenca ‘Rebelle‘ (War Witch) que va obtenir un 脫s de Plata a la millor actriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.