fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Isaïes Minetto i Roger Pou guanyadors dels Premis Literaris ‘Ciutat de Sagunt’ 2019

Isaïes Minetto i Roger Pou guanyadors dels Premis Literaris ‘Ciutat de Sagunt’ 2019

El jurat del XXI Premi de Novel·la ha declarat desert este premi en l’edició d’enguany.

Els escriptors Isaïes Minetto i Roger Pou s’han alçat amb els guardons dels Premis Literaris “Ciutat de Sagunt” 2019, en les modalitats de poesia i teatre en valencià, respectivament, en una edició en què el premi de narrativa s’ha declarat desert. L’acte de lliurament dels premis s’ha celebrat en el Centre Cultural Mario Monreal i ha comptat amb la presència dels guanyadors, així com de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Mª Josep Soriano; i d’altres membres de la Corporació Municipal.

A esta XXII edició, han concorregut 25 obres al XVI Certamen de Teatre «Pepe Alba», 27 al XXI Certamen de Narrativa i 47 XXII Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia. Cadascun dels premiats, tant el de poesia com el de teatre, han rebut com a premi 3.000 euros i la publicació de les obres seleccionades.

Pel que fa als premis, la guanyadora del XVI Certamen de Teatre «Pepe Alba» ha sigut l’obra La pedra del temps, d’Isaïes Minetto, un text d’un sol poema de més de mil tres-cents versos alexandrins amb estructura circular que acaba amb la mateixa paraula amb què havia començat.

El protagonista, «el caminant», l’autor i lector –que tot és u– es disposa a abandonar l’estança on viu i abans fa una darrera ullada de comiat als objectes i l’espai que l’han circumscrit. El viatge d’eixida no serà, però, enfora sinó a l’instant precís abans de caure en la pregonesa del son. Com Alícia al País de les Meravelles en entrar en el cau del conill, el «Jo» s’enfonsa per les galeries del somieig i els records se li agombolen en la memòria; ¿és ell, però, qui guia el somni o «l’Altre», el cervell neguitós?

Com en una cascada d’imatges i sons, el caminant-lector s’endinsa endut pel seu propi inconscient en una superposició de veus i flaixos de llum on es veurà ara movent-se, ara quiet «com les imatges del cinema dels anys vint amb els rostres enfarinats», inexpressiu, gesticulant o parlant llengües inconcebibles en hores de la vigília i que ara es fan, de sobte, reflex astorador del seu –i nostre– ésser més inconegut….

L’autor és llicenciat en Filologia Hispànica i actualment és secretari en una escola d’adults de la ciutat de València. Ha compaginat la docència amb la traducció de l’àrab al català i té onze títols publicats (la majoria del premi Nobel Naguib Mahfuz). Ha col·laborat en publicacions diverses en la revista local La Lloca d’Antella i en Llir entre Cards de la Universitat de València. També té articles publicats per l’Abadia de Montserrat i en la miscel·lània sobre els Borja del Museu de l’Almodí de Xàtiva. De la seua obra publicada destaquen els poemaris Llibre de les esferes, L’altre, La voluntat del no-res, etc. i té dos assajos inèdits sobre el valor de la literatura El dau dins l’espill i un altre sobre islamologia: La confusió de l’alfaquí Joan Andreu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.