Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ja es coneix quins seran els pregoners per a la Magdalena de Castelló 2019

Ja es coneix quins seran els pregoners per a la Magdalena de Castelló 2019

José Antonio Lázaro serà el pregoner i Hugo Gómez el pregoner infantil.

Hui ha tingut lloc el nomenament dels pregoners que enguany llegiran el tradicional Pregó de les Festes de la Magdalena 2019 a Castelló. Els diferents candidats han pogut llegir el text festiu per tal de promocionar la seua elecció. Un cop han sigut tots escoltats, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha elegit a José Antonio Lázaro Romero i Hugo Gómez Pérez com a pregoners per a les festes d’este any.

José Antonio Lázaro Romero, va nàixer a Terol el 1951. Quan tan sols tenia 13 anys va venir a viure a Castelló, on va estudiar magisteri, encara que va acabar treballant a BP Oil Refineria de Castelló fins al dia de la seua jubilació. Lázaro també va estudiar Jota i Folklore aragonés a Saragossa i va completar estos estudis amb cant i solfeig a València i Castelló. De fet, ha estat guardonat diversos cops pel cant de jotes a Aragó i a l’estranger. Actualment, Lázaro és el president del Centro Aragonés de Castellón i de la Federación de Comunidades Aragonesas del Exterior, així com membre del Consell de Cases Regionals de la Comunitat Valenciana, del Consell Provincial de Governança Participativa i del Consell Municipal de Cultura de Castelló. D’ençà que va arribar a una ciutat com Castelló, ja se sent un castellonenc més i és per això que allà on va fa honor al nom de Castelló.

Hugo Gómez Pérez, va nàixer a Castelló el 2009. Estudia en el col·legi concertat Liceo i és un aficionat del futbol, per la qual cosa juga com a defensa a l’Orpesa CF. També li agrada la literatura infantil i fer muntatges amb “Legos”, cosa que el porta a voler ser enginyer d’estructures. Des de ben xicotet, Hugo forma part, activament, de la Gaiata 17 Tir de Colom, d’on en va ser president infantil l’any passat, igual que el seu pare, que també ho va ser l’any 2001. Actualment dirigeix l’equip artístic encarregat de construir el monument gaiater, en el qual també està la seua mare. No hi ha res que emocione més a Hugo que el Pregó Infantil i la Processó de Gaiates, així com l’Ofrena a la Mare de Déu de Lledó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.