fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Javier Gual ser脿 el pregoner de les Falles de Borriana 2023

Javier Gual ser脿 el pregoner de les Falles de Borriana 2023

El preg贸 ser脿 el diumenge 26 de febrer i, amb la Crida, marcar脿 de manera oficial l’inici de les Falles 2023.

Les Falles de Borriana d’enguany comen莽aran oficialment amb el preg贸 que Javier Gual llegir脿 el diumenge 26 de febrer i que, amb la Crida, marcaran de manera oficial l’inici de les Falles 2023, segons ha anunciat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera de Borriana, Sara Molina.

El pregoner d鈥檈nguany, Javier Gual, llegir脿 el preg贸 pels carrers de la ciutat, primer en la Llar Fallera i despr茅s en els empla莽aments seleccionats entre les diferents falles del municipi, que s’uniran a la comitiva per a finalitzar el recorregut en la pla莽a Major de la ciutat, on el pregoner llegir脿 per 煤ltima vegada el seu discurs des de la balconada de la casa consistorial. A continuaci贸, les reines falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, faran la Crida a la participaci贸 en les festes josefinas.

Javier Gual

El pregoner, Javier Gual, de 45 anys i llicenciat en Dret, posseeix un ampli i pr貌sper curr铆culum faller, ra贸 per la qual 茅s molt conegut en el m贸n de les festes josefines, tant a Borriana com en altres localitats falleres. Forma part de la comissi贸 de la falla Barri la Mota des de 1985 fins a l’actualitat, en la qual ha ocupat diversos c脿rrecs, a m茅s va ser president durant 11 anys consecutius, de 2001 a 2011.

D’altra banda, 茅s una persona amb una llarga experi猫ncia en escenaris, ja que des dels 16 anys ha participat en els actes fallers com a mantenidor o presentador de diverses comissions: la Mota, la Merc猫, la Bosca, el Raval, i m茅s recentment del Centre Espanya en 2019, juntament amb Maria Josep Safont, i en 2020 en solitari.

Ha col路laborat en nombrosos llibrets fallers i ha sigut l’autor dels pregons de Borriana dels anys 2018, 2019 i 2020. Tamb茅 ha participat en els homenatges a la reina fallera de Borriana, ininterrompudament, des de l’any 1996 fins al 2020, 茅s a dir, un r猫cord de 25 anys, i ha resultat premiat amb algun dels tres guardons en totes les ocasions en qu猫 es van atorgar premis en aquest per铆ode.

Javier Gual ha escrit en aquest per铆ode nombrosos homenatges infantils i majors, i fins i tot la lletra de l’himne de la falla de Sant Josep de Borriana (2008). A m茅s va ser el mantenidor de la reina fallera de Borriana de 2007, Carmen Monfort Fuentes, i del 75 aniversari de les falles de la Mota en 2009, l鈥橢scorredor en 2004 i Barri Val猫ncia en 2003, i del 25 aniversari de Quarts de Calatrava en 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.