fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Jesús Debón guanya el Concurs de Nadales Populars valencianes de Borriana

Jesús Debón guanya el Concurs de Nadales Populars valencianes de Borriana

La composició coral «La nit de la Nadal» ha sigut la guardonada en la recuperació que aquest any s’ha fet del certamen musical.

Els regidors de Cultura i de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel i Santiago Zorío han anunciat junt al representant de la Coral Borrianenca, Jordi Ràfols, el guanyador del II Concurs d’Harmonització de Nadales Populars en Valencià de Borriana. El compositor Jesús Debón Alcodori ha guanyat el concurs amb l’obra «La Nit de Nadal».

El jurat format per Jordi Ràfols, professor de guitarra i cap de corda de la Coral Borrianenca, Carlos Valero, Musicòleg, professor de música i director de la Coral Borrianenca, Oscar Campos, cap del departament de piano del Conservatori Professional de Castelló, Santiago Zorío, regidor de Normalització Lingüística, i Vicent Granel, regidor de Cultura, van decidir, una vegada estudiades i valorades les obres, concedir el premi valorat en 600 euros a Jesús Debón Alcodori per l’harmonització de la cançó popular valenciana «La Nit de Nadal».

Un dels objectius principals és el d’estimular l’ampliació del repertori coral nadalenc valencià i donar lloc a la interpretació d’obres inèdites, a més a més d’intentar oferir la possibilitat futura de que les obres inèdites siguen interpretades i difoses arreu del territori valencià. L’obra premiada serà interpretada per la Coral Borrianenca durant la celebració del XXXIII concert de Nadal que oferiran el dia 26 de desembre a la Casa de Cultura de La Mercé. En la celebració del concert es farà entrega del premi del concurs al guanyador.

Cal afegir, que en la recuperació del certamen musical s’han presentat vuit composicions, el que «ha suposat un treball per al jurat, però sobretot, un èxit de participació per a seguir treballant en futures edicions», ha explicat Granel. Per la seua part, Zorío ha destacat «la importància de sumar repertori nadalenc valencià al nostre municipi, i que es puga estendre per tot el territori valencià».

Les obres presentades havien d’estar escrites en valencià, ser originals i inèdites, a quatre veus mixtes i havien de consistir en harmonitzacions de qualsevol nadala tradicional valenciana. L’estil era lliure, la duració devia situar-se entre dos i quatre minuts, no excedint mai els cinc minuts, i ser de fàcil execució per tal de possibilitar la seua interpretació per qualsevol cor aficionat sense especials coneixements musicals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.