fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Joan Franco guanya el Premi Flor Natural de Poesia Ciutat de Castelló per segona vegada

Joan Franco guanya el Premi Flor Natural de Poesia Ciutat de Castelló per segona vegada

Amparo Marco destaca que en aquest acte “la literatura s’uneix amb la festa, amb la tradició i amb la cultura popular”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de la vicealcaldesa, Ali Brancal, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i la reina de les festes, Estefanía Climent, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament del Premi Flor Natural de Poesia Ciutat de Castelló 2017 a Joan Franco González. Un acte al qual també han assistit la regidora de Festes, Sara Usó, i el regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, al costat de representants de la Junta de Festes.

En la seua intervenció, Amparo Marco ha afirmat que “la Flor Natural, que avui lliurem, és un acte especialment emotiu. És el moment en el qual un poeta llorejat ofrena a la reina amb una mostra de la seua millor poesia”. Marco, ha destacat que en aquest acte “la literatura s’uneix amb la festa, amb la tradició i amb la cultura popular” i ha lloat els versos de Joan Franco González, qui ja va tenir l’honor de guanyar aquest guardó en 2007, fa una dècada. “Des de l’Ajuntament, volem felicitar a l’autor de l’obra per traduir a paraules tants sentiments. La nostra reina Estefanía segur que recordarà durant molt temps les paraules que avui hem escoltat en aquest saló de plens” ha afegit.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha explicat que “en solament uns dies, les reines de les festes i les seues corts viuran grans moments i Castelló estarà al vostre costat. Perquè aquestes festes són de totes i de tots: gaiates, colles, associacions culturals i milers de persones us acompanyaran en aquest viatge extraordinari. Gaudiu-ho. Viviu-ho amb tota la intensitat. I feu tot el possible perquè l’esperit de la festa arribe a totes i a tots”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.