fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Juan Peris presenta a Vila-real una nova obra ferroviària

Juan Peris presenta a Vila-real una nova obra ferroviària

La història del ferrocarril a la comarca de la Plana i en particular a la ciutat de Vila-real és objecte de l’última publicació de l’erudit castellonenc en esta matèria Juan Peris Torner, que este dijous, a les 19.30 hores, en col·laboració amb l’ajuntament, presentarà a la Casa Mundina: ‘Vila-real, nu ferroviari dels ferrocarrils de via estreta espanyola’.

L’obra, fonamentada en una profusa documentació, analitza la importància que va tenir el ferrocarril de via estreta, el màxim exponent de la qual va ser la popular Panderola, en les poblacions de la Plana i de forma destacada a Vila-real per ser el nus i el nexe d’unió amb la resta de localitats. El llibre abunda en com Vila-real va ser des d’un inici punt de trobada de projectes de tramvies i ferrocarrils, canalitzador del trànsit de la línia d’Onda al Grau de Castelló i origen del ramal ferroviari de Vila-real-Borriana-Grau de Borriana. Especial interés té el contingut recollit des de 1890 a 1932 en el llibre d’oficis de l’estació de Vila-real, un material inèdit que reflecteix el dia a dia de la història d’este enclavament ferroviari.

Esta nova publicació de Juan Peris completa l’editada anys enrere sota el títol: ‘El tramvia a vapor d’Onda al Grau de Castelló de la Plana i el ferrocarril de Vila-real al Grau de Borriana 1888-1963’.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.