fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Juanvi Bellido: “Em trobe recolzat per que hi ha molta gent que vol ajudar-nos a tindre unes festes que potencien la participaci贸”

Juanvi Bellido: “Em trobe recolzat per que hi ha molta gent que vol ajudar-nos a tindre unes festes que potencien la participaci贸”

Juanvi Bellido 茅s president de la Junta de festes des de 2015.

El teu recorregut en el m贸n de la festa ha sigut molt extens. Quina 茅s l’etapa que has viscut amb m茅s intensitat o recordes amb m茅s estima?

Tinc molt bons records de diferents moments al llarg de la meua traject貌ria en les festes, seria dif铆cil quedar-se amb uns. Per貌 potser una de les etapes que vaig viure m茅s intensament va ser la que em va pertocar l’honor de presidir la Gaiata 5, Hort dels Corders. La recorde amb estima.

Les eleccions al president de la Junta de Festes van causar expectaci贸 medi脿tica i a m茅s es un c脿rrec de molta responsabilitat. Com et vas sentir davant aquesta situaci贸? Quins van ser els factors que et van fer donar el pas endavant?

Em vaig sentir il路lusionat i animat per moltes persones que, amics o coneguts, sentien la necessitat d’un canvi. Han estat molts anys de continu茂tat d’un model concret i hi havia un sentiment compartit per molta gent que desitj脿vem un canvi, que a la fi es va poder produir. A m茅s, personalment comptava amb un equip s貌lid darrere meu, que em va donar molta seguretat perqu猫 s贸c conscient que aquesta tasca requereix un gran esfor莽 col路lectiu.

Quines s贸n les teues impressions del temps que has viscut com a president de la Junta. T鈥檋as trobat recolzat?

Em trobe recolzat, en primer lloc perqu猫 l’assemblea de festes 茅s sobirana i atorga aquest paper a qui considera m茅s adient per al c脿rrec. I en segon lloc perqu猫 sent darrere que hi ha molta gent que vol ajudar-nos a fer possible el somni que tenim: unes festes que potencien la participaci贸 i que s’adapten a la demanda dels castellonencs del segle XXI.

Des de 2007 portes participant de forma activa en el m贸n de la festa castellonenca, quin 茅s el record m茅s important que tens d’aquests 9 anys?

Com et deia, hi ha molts moments concrets, per貌 potser un dels m茅s significatius 茅s el mateix dia de l’assemblea de festes. A partir d’eixe dia vaig ser molt conscient de la responsabilitat que ten铆em i que ens corresponia passar de les paraules als fets.

Quins s贸n els canvis m茅s importants que ha fet notar fins al dia de hui?

Aix貌 茅s una cosa que hauran de jutjar els castellonencs. M茅s enll脿 de canvis concrets en actes concrets, nosaltres hem volgut incorporar un tarann脿 de di脿leg, la voluntat de comptar amb tots per engrandir les nostres festes. Ning煤 pot quedar excl貌s de l’aventura que suposa fer m茅s importants les festes de Castell贸, i creiem que sentir a tots i apostar per la inclusi贸 de tots 茅s una de les claus dels pr貌xims anys.

Durant els 煤ltims dies s鈥檋a tensat molt la relaci贸 entre gestora i regidoria de festes. Quina 茅s l鈥檕pini贸 de la Junta de Festes pel que fa al problema de les carpes?

Crec que les coses es magnifiquen i acaben per crear-se pol猫miques sense base real. En el cas que comentes, la Junta de Festes compleix el paper que li encomanen els Estatuts del Patronat de Festes, com a ens col路laborador del Patronat. Fem unes propostes a partir de les ofertes que realitzen les empreses, i correspon al Patronat la decisi贸. Ras i curt, 茅s aix貌, i mentre es complisca aix貌 no hi haur脿 ra贸 per a la pol猫mica.

Creu necessari una reestructuraci贸 de les gaiates com demanen algunes del centre?

Crec que la societat canvia i el m贸n de la festa tamb茅. Aix貌 茅s un fet constatable. Hem viscut ja processos de reestructuraci贸 en el passat i Castell贸 ha eixit refor莽at de tots aquests canvis. En aquest cas concret, per part nostra estem oberts a escoltar les raons que se’ns exposen i, al seu torn, traslladar propostes al Patronat Municipal, a qui correspondria qualsevol decisi贸. Dit aix貌, fins ara no se’ns ha fet cap proposta concreta ni formal, aix铆 que de moment no hi ha novetat al respecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.