fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Judith Pesudo: “L’any passat vaig gaudir tant en la cort d’honor que volia repetir”

Judith Pesudo: “L’any passat vaig gaudir tant en la cort d’honor que volia repetir”

Judith 茅s la fallera major de la Falla Societat Club Ortega, amb una recent majoria d’edat viu el seu somni de foc i flama.

Des de quan portes a la falla? Has estat en altres?

Sempre he format part d鈥檃questa comissi贸 i no d鈥檃ltres. Vaig entrar a la falla el 2010, juntament amb unes amigues, ja que coneix铆em gent comissionada i ens agradava molt l鈥檃mbient que hi havia sempre en la falla.

Com vas decidir ser fallera major de la teua falla?

L鈥檃ny passat vaig ser de la cort d鈥檋onor de la falla; vaig gaudir tant que tenia clar que volia repetir, lluir de valenciana i participar en la nostra festa.
Un dia, en arribar a casa, estaven alguns membres de la junta gestora de la falla 鈥搎ue s贸n els que ajuden als presidents en la seua tasca-, els presidents del nou exercici faller i els de l鈥檈xercici anterior, a m茅s dels meus pares i el meu germ脿. Em van proposar ser jo la representant per a l鈥檈xercici faller del 2016 i no vaig dubtar en dir que s铆, comen莽ant, aix铆, un any magn铆fic i ple de bons moments que recordar茅 per vida.

A qui li agraeixes el teu regnat?

Li ho agra茂sc als meus pares. Ells han fet realitat el meu somni i comparteixen aquesta il路lusi贸 amb mi.

Castell o masclet脿?

Realment, preferisc la masclet脿 pel soroll, tot i que el castell m鈥檃grada molt pel seu color i per l鈥檈spectacle que ofereix.

D’on ve la teua passi贸 per les festes de Borriana?

Des que era ben menuda, m鈥檋e mostrat interessada pel m贸n faller. Visitava els monuments que es planten a la nostra ciutat, m鈥檈mocionava amb les mascletades i mostrava inter茅s pels vestits de valenciana. No obstant aix貌, en comunicar que jo volia formar part d鈥檈ixe m贸n, els meus pares em van dir que ho faria, per貌 de major, ja que seria m茅s conscient de la responsabilitat que tindria i ho gaudiria m茅s. Vaig entrar com a comissionada infantil i esperava amb moltes ganes el moment de lluir la meua banda de fallera. La meua il路lusi贸 es va convertir en una realitat l鈥檃ny passat, i aquest, s贸c la m脿xima representant de la comissi贸.

Una flor?

M鈥檃graden molt les roses vermelles i les orqu铆dies blanques.

Com vas viure el dia de la teua presentaci贸?

Va superar les meues expectatives, sense cap dubte; la considere una de les millors nits que he viscut i viur茅 en la meua vida. Va ser un acte ple de sorpreses, on el meu germ脿 va desenvolupar el paper de mantenidor i ens va emocionar a tots. Mai l鈥檕blidar茅 perqu猫 estaven presents les persones que m茅s vull, la meua fam铆lia, els meus amics i la gent de la meua falla.

Que 茅s el que m茅s i menys t’agrada del m贸n de la festa?

El que m茅s m鈥檃grada 茅s l鈥檃legria i el color que ompli els carrers en eixos dies, l鈥檕lor de p贸lvora i el soroll de les bandes de m煤sica. El que menys m鈥檃grada 茅s que duren molt poc.

T鈥檃grada l鈥 indument脿ria? Quina pe莽a t鈥檃grada m茅s?

L鈥 indument脿ria 茅s un aspecte que des de sempre ha captat la meua atenci贸: el color de les flors, els diferents dibuixos, les sinag眉es treballades… pense que s贸n verdaderes obres d鈥檃rt.
La pe莽a que m茅s m鈥檃grada s贸n les manteletes perqu猫 fan lluir la tela.

Consideres que ser fallera major 茅s una responsabilitat dif铆cil? De vegades se’t fa costa amunt?

S铆 que 茅s cert que combinar estudis o treball amb l鈥檃ny de Fallera Major pot ser una miqueta complicat en algunes ocasions. En el meu cas, no ho 茅s, ja que s贸c una persona molt constant amb els meus estudis. Ser Fallera Major 茅s tot un honor, represente a tota la gent que treballa dia rere dia per la

Com et recolzen la teua fam铆lia i el president en la teua tasca?

Aquest any, els presidents s贸n dos joves amb moltes ganes que les coses isquen b茅, sempre tracten de sorprendre鈥檔s i que tinguem un bon record d鈥檃quest meravell贸s any.
La meua fam铆lia comparteix aquesta il路lusi贸 amb mi, a ells tamb茅 els agrada el m贸n faller i que jo siga la representant d鈥檜na comissi贸 que sempre ens ha tractat tan b茅 茅s tota una alegria i un orgull.

Com vius la teua relaci贸 amb les teues falleres? I amb la resta de falleres majors?

Amb les meues falleres ja hi havia relaci贸 des de fa uns anys, tot i que aquest any ens hem unit m茅s i hem fet un vincle d鈥檃mistat molt gran que durar脿 per sempre.
Entre les falleres majors hi ha una relaci贸 magn铆fica; totes som conscients de l鈥檃ny tan especial que estem compartint i sempre tractem d鈥檕rganitzar dinars, sopars o reunions per tal d鈥檃ugmentar la relaci贸.

Que aportaries a la festa com a contribuci贸 personal?

Crec que les Falles s贸n una festa molt completa. No obstant aix貌, m鈥檃gradaria que la festa isquera als carrers encara m茅s per tal que persones que no formen part de cap comissi贸 o que s贸n de fora tinguen l鈥檕portunitat de con茅ixer el m贸n de les Falles des de dins, a m茅s de m茅s pa-i-portes o sopars de germanor amb totes les comissions de la ciutat per establir m茅s relaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.