fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya ‘Viu l’estiu’ de la Diputació converteix la cultura en protagonista del cap de setmana provincial

La campanya ‘Viu l’estiu’ de la Diputació converteix la cultura en protagonista del cap de setmana provincial

El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola liderarà una oferta cultural que comptarà amb propostes musicals i artístiques.

La Diputació de Castelló convertirà la cultura en un dels protagonistes provincials d’aquest cap de setmana. Sota l’ambiciosa campanya ‘Viu l’estiu’, el Govern Provincial ha dissenyat un ambiciós i complet calendari de propostes culturals amb 215 propostes culturals al llarg de l’estiu i que este dissabte tindrà com a protagonista d’excepció al Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola.

Tot açò després del ple registrat en la segona representació de la vintena edició d’este certamen patrocinat pel Govern Provincial amb 150.000 euros, ‘El Quixot en la Pastera’, d’Alfonso Atonyine, i que el Pati d’Armes de la fortalesa aculla demà, a partir de les 22.30 hores, el clàssic de Lope de Vega, ‘Fuenteovejuna’, de la companyia ‘El gos andalook’ i sota la direcció de Gustavo Funes.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que al costat d’aquest festival “situat en el principal referent turístic de la província i que està situant al Castillo, i a tota la província, en la primera línia del teatre clàssic nacional, diferents municipis de la província podran enriquir l’oferta cultural que ofereixen als seus visitants”.

És el cas, per exemple, de Culla. Baix la marca ‘Territori Templario’, este dissabte al migdia el municipi de l’Alt Maestrat “conjuminarà de nou l’última tecnologia amb el seu patrimoni històric i arquitectònic”. Per a açò, la presó de Culla oferirà sota el títol ‘El viatge dels templarios’ una experiència única als seus visitants amb un croma participatiu que els convertirà en vertaders templarios de l’ordre.

També el dissabte, arribarà a Les Useres el torn del cicle ‘Emmarca l’encant dels nostres pobles’, un concurs de pintura ràpida a l’aire lliure que va arrancar el passat 8 de juliol a la Todolella, i que omplirà d’activitat cultural fins a nou municipis “aprofitant l’encant dels nostres pobles i el talent dels nostres artistes”. La resta de municipis que es beneficiaran de la segona edició certamen són Morella, Nules, Culla, Serra d’en Garceran, Begís, Alcalà de Xivert i Fanzara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.