fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Cremà posa com a símbol el “foc” a unes Falles de Borriana per a recordar

La Cremà posa com a símbol el “foc” a unes Falles de Borriana per a recordar

Sense incidències greus, les Falles han continuat en la tònica de major inversió en els monuments i més participació en els carrers i places de la ciutat en la seua estrena com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Borriana ha acomiadat les seues Falles del 2017 amb una Cremà que s’ha iniciat a les vuit de la vesprada amb les primeres falles infantils a ser pastura de les flames i l’emoció i llàgrimes de més d’una de les representants infantils de les 19 comissions falleres que planten monuments en els carrers de la ciutat. A continuació, a partir de les deu de la nit, la pólvora i el foc han tornat a convertir-se en vertaders protagonistes amb la Cremà de les Falles grans. Mentre en la Plaça Major, les primeres a cremar els seus monuments eren Centre Espanya i La Vila, els membres de la Falla Camí d’Onda, Rei Jaume I o Sant Blai també iniciaven la seua Cremà particular entre les notes de música de cadascun dels himnes oficials de cada Falla. A continuació eren la Societat Caçadors, L’Escorredor, La Bosca i Cardenal Tarancón qui continuaven amb l’acte que cada any acomiada les festes josefines en la capital de la Plana Baixa. Els seguien poc després el Club Ortega en el mateix Pla, La Ravalera amb prou faenes uns dos centenars de metres de distància, Barri València i Quarts de Calatrava. I quan ja s’esgotaven el diumenge, eren Chicharro, La Mota, Quarts de Calatrava o La Mercè els qui escrivien amb foc el final de les seues particulars Falles.

Per a tancar la Cremà del 2017, en El Pla era pastura de les flames l’últim dels tres monuments que durant els últims tres dies han ocupat la cèntrica plaça, el de Chicharro, mentre que al costat del col·legi Salesiano, la Falla de Don Bosco, segona en els premis als millors monuments també començava a cremar. Els fallers i falleres del Club 53 seguien amb la mescla de sentiments de veure com a poc a poc la seua Falla “Els mil i una nit” guanyadora enguany a Borriana, es cremava entre l’alegria d’haver aconseguit per tercera vegada consecutiva el premi màxim, i l’emoció i nostàlgia per la fi d’unes Falles del 2017 que quedaran per a molts en el record per ser les primeres amb distinció de Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat de la UNESCO, i per suposar la continuació en la recuperació de la inversió fallera i de la participació massiva de públic en la gran majoria d’actes celebrats durant l’última setmana a Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.