Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació consolida el Castell de Peníscola com a catalitzador d’oportunitats turístiques amb més de 85.000 visites fins a maig

La Diputació consolida el Castell de Peníscola com a catalitzador d’oportunitats turístiques amb més de 85.000 visites fins a maig

El Govern Provincial trenca amb l’estacionalitat d’activitat entorn del monument en posicionar-lo com a producte en si mateix.

La Diputació de Castelló ha consolidat el Castell de Peníscola com a catalitzador d’oportunitats turístiques en aconseguir fins a maig els 85.000 visitants, una xifra que ve a constatar l’excel·lent comportament turístic d’este monument com a gran reclam del turisme cultural de la província. Amb això, el Govern Provincial ha aconseguit trencar amb l’estacionalitat d’activitat entorn de la fortalesa en haver apostat per consolidar la visita al castell com a producte turístic en si mateix i no tan vinculat a ser només una oferta complementària al sol i platja.

L’aspiració del president de la Diputació, Javier Moliner, és que amb la transformació i modernització realitzada pel Govern Provincial permeta al monument atreure mig milió de visitants anuals i que això revertisca en millors oportunitats econòmiques per a tota la comarca del Baix Maestrat.

“Tot destinació turística necessita un producte principal, que en el nostre cas és el sol i la platja amb un complement de tot l’interior de la província bolcat a servir patrimoni, història, paisatge, cultura, gastronomia. Però a més, necessita un element que tire de la destinació. Una icona, una bandera. I esta icona és el Castell de Peníscola, sens dubte, ja que és la imatge internacional no només de la província de Castelló, sinó fins i tot de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”, ha indicat Moliner.

En este sentit, el president ha explicat que “la Diputació ha volgut transformar el Castell, no volem que siga un castell per a venir a veure sinó per a venir a sentir, per a experimentar, a viure els moments històrics que durant estos vuit segles ha viscut amb el pas de l’Orde del Temple, del Papa Lluna. Convertir el motiu pel qual milers de turistes de tota Europa vengen a conéixer la província i puguem beneficiar no només a Peníscola sinó a tota la província de l’arribada d’estos visitants”.

Cal recordar que ja han conclòs les obres de la primera fase del Pla Director de la Diputació que han permés, entre altres coses, l’habilitació del far com a centre de visitants i la restauració de diversos elements arquitectònics que enriqueixen notablement el recorregut pel castell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.