fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació converteix el llegat dels Templers en un reclam turístic i cultural provincial

La Diputació converteix el llegat dels Templers en un reclam turístic i cultural provincial

La Diputació converteix el llegat dels Templers en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província. Baix la marca ‘Territori Templer’, el Govern Provincial vertebrarà “un itinerari estratègic que seguint les petjades que l’Ordre del Tremp va deixar a Castelló construirà un nou camí d’oportunitats per a la nostra província, des de la costa fins a l’interior”.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat aquest matí acompanyat pel vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, un nou producte provincial “nascut des del convenciment que la història, i l’excels patrimoni que atresoren els nostres pobles, és el millor recurs del qual disposem per a construir un present i futur replet d’oportunitats socials i econòmiques per als nostres pobles”.

Així, dins del full de ruta marcat per Moliner a l’hora de liderar el desenvolupament i impuls del territori, igualar oportunitats i fer de la divulgació del patrimoni un element estructural d’aquesta política, ‘Territori Templer’ unirà 21 recursos patrimonials castellonencs vinculats a l’Ordre del Tremp sota un recorregut “d’un innegable calat cultural i amb una projecció turística notable”.

Un recorregut per 12 municipis
En aquesta línia, el vicepresident provincial ha explicat que la ruta unirà “des de la costa fins a l’interior, i viceversa, fins a 12 municipis castellonencs fent del turisme i la cultura dos dels principals motors de creixement i desenvolupament per a la província”.

Així, el vicepresident primer del Govern Provincial ha explicat que la proposta està “dissenyada per a afavorir la mobilitat costa-interior, a través d’una xarxa d’itineraris turístics i culturals que permetran que el visitant conega el vast patrimoni provincial connectat, com a eix de la ruta, amb el principal referent turístic de la nostra província com és el Castell de Peníscola”.

Referent a açò, Sales ha detallat que aquesta “ambiciosa ruta provincial es troba ja en fase d’implantació i prompte serà una realitat completa que descobrirà als nostres visitants el pas d’aquesta mítica ordre per Castelló”. Per a açò, s’han senyalitzat ja els dos municipis que actuen com a punt de partida de la ruta, amb Peníscola en el litoral i Culla a l’interior, així com Alcalà de Xivert, on es troba un dels elements arquitectònics més importants de la ruta, el Castell de Xivert, cap de l’encomana templera en 1243.

Al costat d’ells, el ‘Territori Templer’ estarà integrat inicialment per elements històrics de Santa Magdalena de Polpís, La Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.

“Aquesta ruta és un viatge entre la història i la llegenda que traslladarà al visitant a la Baixa Edat Mitjana, quan els pobles castellonencs van pertànyer als ordes militars del Tremp però també un mitjà per a conduir als nostres pobles cap a un futur amb més oportunitats”, ha conclòs Sales

Leave a Reply

Your email address will not be published.