fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló i l’AVL han presentat Els pelegrins de les Useres en còmic

La Diputació de Castelló i l’AVL han presentat Els pelegrins de les Useres en còmic

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i Ramon Ferrer, president de l’AVL, han presentat en el Palau Provincial, una nova publicació amb una clara intenció divulgativa d’una de les tradicions més arrelades en les comarques del nord.

Es tracta de la rogativa dels Pelegrins de les Useres. Un còmic, amb guió i il·lustracions de Jesús Huguet, que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de les Useres, Jaime Martínez, del secretari de l’entitat dels Pelegrins i assessor de la publicació, Alfredo Royo, i del vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales.

Igualment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha presentat en l’Ajuntament de les Useres el còmic dedicat a la rogativa dels Pelegrins, que cada últim divendres i dissabte del mes d’abril recorre els camins de Penyagolosa. Grans i menuts han assistit a la presentació d’este nou treball divulgatiu editat per l’AVL amb la col·laboració de la Diputació Provincial. L’alcalde de les Useres, Jaime Martínez, ha agraït la iniciativa de l’AVL, que no és altra que propiciar un major coneixement de la història, l’art, el patrimoni i les tradicions del nostre poble a través d’esta classe d’obres infantils, com ha explicat Ramon Ferrer. La pròxima publicació estarà centrada en les pintures rupestres del barranc de la Valltorta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.