fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló uneix a ajuntaments i empreses per a fer de la província el museu ceràmic més gran a l’aire lliure

La Diputació de Castelló uneix a ajuntaments i empreses per a fer de la província el museu ceràmic més gran a l’aire lliure

Nou municipis compten ja amb espais ceràmics urbans reconeguts per la Diputació, que reforçarà la seua actuació en 2019.

La Diputació de Castelló conjumina a ajuntaments i empreses castellonenques per a fer de la província el museu ceràmic més gran a l’aire lliure amb una inversió total que aconseguirà este any els 617.000 euros. Són ja un total de nou municipis els que compten amb espais ceràmics urbans reconeguts per la Diputació, que reedita la seua aposta per la ceràmica castellonenca urbana en 2019 per a portar als carrers i places dels pobles les millors aplicacions urbanes d’este producte emblemàtic de la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha lliurat avui als tres ajuntaments guanyadors els Premis Som Ceràmica Mèrit a l’Ús per utilitzar ceràmica castellonenca en entorns urbans, i l’ha fet precisament en l’entorn que li ha suposat a l’Ajuntament de Benicàssim ser el mereixedor del primer premi, en els voltants del poliesportiu municipal de la localitat.

“Avui tornem a demostrar que les prestacions de la ceràmica en els usos urbans estan a l’altura de qualsevol dels materials competidors amb la qual la vulguem comparar”, ha assegurat Moliner, qui ha explicat que “estos reconeixements són fruit d’intentar buscar la fórmula perquè els nostres carrers, les nostres places i els nostres edificis fossen el millor aparador per a donar a conéixer al món el nostre producte estrella i fomentar el seu ús en aplicacions urbanes. Som conscients que la millor forma que tenim d’ajudar el nostre teixit industrial ceràmic és obrir-li espais de mercat, i és molt difícil que les empreses ceràmiques que estan treballant per obrir-se espai en els àmbits públics puguen vendre a l’estranger el que no tenen instal·lat en l’espai públic en la seua pròpia terra”.

En este sentit, Moliner ha recordat que “l’important d’este pla de la Diputació no és només el que fem sinó el que provoquem que es faça, aconseguir que els equips tècnics dels ajuntaments i les corporacions interioritzen que en els projectes que es fan en els espais públics ha d’estar present la ceràmica castellonenca. Avui és dia de felicitar els tres alcaldes dels ajuntaments que configuren este pòdium en l’ús urbà de la ceràmica i que convida al fet que qui vinga a visitar-nos descobrisca que la ceràmica ja fa molt temps que va obrir la porta de les cuines i els banys amb la visió clàssica del revestiment i paviment i que busca obrir-se pas en nous usos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.