fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació i la UJI dinamitzen el turisme cultural de l’interior amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals

La Diputació i la UJI dinamitzen el turisme cultural de l’interior amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals

Les visites guiades gratuïtes començaran el 22 de setembre a El Castell de Vilamalefa com a part de Camins del Penyagolosa.

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han tornat a sumar esforços per a dinamitzar els municipis de l’interior a través de la posada en valor del patrimoni cultural i històric amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals que han començat este cap de setmana a El Castell de Vilamalefa. Desenes de persones han participat en la primera visita guiada gratuïta d’esta edició que tornarà a recorre els deu municipis que conformen la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco ‘Camins de Penyagolosa’.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “estes originals visites guiades es dissenyen al costat dels ajuntaments i voluntaris dels pobles per a posar al descobert tots els seus tresors històrics, arquitectònics i naturals de la mà dels quals millor els coneix”.

En aqueix sentit, Sales s’ha referit a l’èxit d’acolliment que han tingut en edicions anteriors estes visites. “Ofereixen una experiència única, recorrent carrers i l’entorn natural dels pobles. Amb esta iniciativa, posem en valor el nostre patrimoni, ho donem a conèixer i a més dinamitzem els pobles. Estem convençuts del potencial que té el nostre patrimoni històric i cultural per a revitalitzar els pobles de l’interior, i bon exemple d’açò és l’excel·lent acolliment d’esta iniciativa en la qual anem de la mà de la Universitat Jaume I”

En 2018 estes visites se centren en aspectes relacionats amb el patrimoni gastronòmic i etnogràfic, com la ramaderia i l’agricultura tradicionals o la transformació de les diferents matèries primeres en productes d’alimentació. És per açò que, a més, en la present edició es comptarà amb la col·laboració del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, una iniciativa de la Diputació Provincial que reconeix els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori, amb el propòsit d’impulsar el consum de productes locals i de proximitat de la nostra terra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.