fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació involucra a la Generalitat en la candidatura de ‘Camins del Penyagolosa’ a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La Diputació involucra a la Generalitat en la candidatura de ‘Camins del Penyagolosa’ a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Sales entrega a les Direccions generals de Patrimoni i Mitjà Natural del Consell el dossier elaborat per la Càtedra de l’UJI.

La Diputació continua treballant per a sumar esforços i que ‘Camins del Penyagolosa’ es convertisca en Patrimoni Mundial de la UNESCO. Amb este objectiu, el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha traslladat esta setmana fins a València per a involucrar a la Generalitat Valenciana “en l’objectiu de tota una província que ambiciona que el seu llegat i essència transcendisquen més enllà de les nostres fronteres i es convertisquen en un emblema cultural en l’àmbit mundial”.

Així, “des del convenciment que conjuminar esforços és imprescindible perquè ‘Camins del Penyagolosa adquirisca la dimensió de Patrimoni de la Humanitat”, el vicepresident provincial s’ha reunit tant amb la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga com amb el Director General del Mitjà Natural, Antonio Març per a “obtenir el respatler més gros possible de cara a una futura inclusió d’este projecte entre les candidatures finals”.

I ho ha fet, tal com ha subratllat Sales, “de la mà de la font més gran del coneixement que existeix en la província, la Universitat Jaume I, i amb el millor aval possible: el dossier informatiu elaborat pels seus experts a través de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló”.

Així, el vicepresident provincial ha aprofitat sengles trobades de treball per a desgranar un projecte “que va més enllà de Sant Joan de Penyagolosa i les seues peregrinacions per a, si aconsegueix la qualificació de Patrimoni Mundial de la UNESCO, convertir-se en un vertader camí d’oportunitats per a tota la província, sobretot per al nostre interior”.

Referent a açò, Sales ha destacat com el dossier redactat per la Càtedra de l’UJI i que suposa “la pedra angular de l’expedient de la candidatura”, arreplega de forma detallada tots els valors etnogràfics, històrics, naturals, culturals, religiosos, productius i d’ús social “que converteixen en únics els ‘Camins del Penyagolosa’ i els fan més que mereixedors de convertir-se en Patrimoni Mundial de la Humanitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.