fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació i l’Associació d’Escriptors de Castelló creen la Biennal de Poesia per a autors nascuts o residents a la província

La Diputació i l’Associació d’Escriptors de Castelló creen la Biennal de Poesia per a autors nascuts o residents a la província

‘Recordo Casablanca’, de Lola González, ha estat la guanyadora d’esta biennal per la qual es publicaran dos llibres de castellonencs.

La Diputació de Castelló i l’Associació d’Escriptors de Castelló han creat la I Biennal de Poesia per a autors nascuts o residents a la província. Amb això, el Govern Provincial recolza als escriptors castellonencs i impulsa la publicació d’obres de segell castellonenc amb esta convocatòria que ha guanyat en la seua primera edició ‘Recordo Casablanca’, de Lola González Montolío. La Diputació, a través del conveni de col·laboració amb l’Associació d’Escriptors de Castelló destina la important quantia de 9.500 euros perquè este projecte veja la llum.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha fet lliurament avui del premi a l’escriptora guanyadora. “Recolzem el talent castellonenc en un mercat tan complicat com l’editorial, perquè els nostres escriptors vegen premiada la seua iniciativa i puguen veure publicada la seua obra. Som conscients de la important contribució que els escriptors de Castelló fan a la nostra cultura, i és per això que impulsem la seua activitat amb este premi que reconeix este talent i ho posa en valor entre la societat de la província”.

Cal tenir en compte que la Diputació destina 5.000 euros a la convocatòria d’este premi literari anual que està obert exclusivament a autors nascuts o residents a Castelló.

Sales ha explicat a més que “el premi es convocarà un any per a novel·la i un altre per a poesia, quedant subjecte a les bases de la convocatòria que es publicaran amb temps suficient perquè els escriptors que ho desitgen puguen participar”.

Cal tenir en compte que el Govern Provincial també destina 4.500 euros a la publicació d’un llibre de relats de membres d’esta associació en el qual haurà d’aparéixer la província de Castelló de manera rellevant.

“Volem seguir fent de l’escriptura, de la literatura, un suport important per difondre els valors de la província. Des dels entorns naturals fins a les tradicions i la cultura. Tot del que es desprén castellonerisme”, ha explicat el vicepresident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.