fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 multiplica les oportunitats tur铆stiques de Vilafam茅s gr脿cies a la recuperaci贸 de m茅s de 40 obres del Museu

La Diputaci贸 multiplica les oportunitats tur铆stiques de Vilafam茅s gr脿cies a la recuperaci贸 de m茅s de 40 obres del Museu

El Servei de Restauraci贸 del Govern Provincial ha signat un conveni de col路laboraci贸 amb l’espai muse铆stic.

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s del seu Servei de Restauraci贸, s’ha bolcat amb Vilafam茅s per a fer del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) un reclam tur铆stic de primer nivell per al municipi i la zona. Amb aqueix objectiu, des de febrer d’enguany la instituci贸 provincial ha fet possible amb el treball del seu departament de conservaci贸 i restauraci贸 l’exposici贸 de m茅s d’una quarentena d’obres que es trobaven emmagatzemades en el MACVAC.

En aquest sentit, el vicepresident de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor la labor del Govern Provincial “com a principal aliat en la recuperaci贸 de l’art i la cultura en la prov铆ncia. Recuperar l’art 茅s recuperar una part del nostre patrimoni per a convertir-la en una eina de dinamitzaci贸 territorial i un recurs tur铆stic de primer nivell”.

Per a a莽貌, arran del conveni subscrit entre el Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 i l’espai muse铆stic, s’ha procedit a implementar millores en el centre a trav茅s de quatre l铆nies d’actuaci贸. Aix铆, a m茅s de l’estudi de l’estat de conservaci贸 dels fons i el posterior condicionament d’obres en exposici贸 permanent i exposici贸 temporal mitjan莽ant la realitzaci贸 d’intervencions de car脿cter puntual; tamb茅 s’ha procedit a l’execuci贸 de tasques de conservaci贸 preventiva i el desenvolupament d’intervencions de conservaci贸-restauraci贸 en peces amb importants problemes de conservaci贸.

Aquestes peces corresponen a autors de reconegut prestigi provincial i nacional com Salvador Soria, Teixidor, Molina Ciges, Viola, Concha Benedito, Beatriz Guttman, Antoni Coll, Xavier Bertomeu o 脕ngela Garcia Codo帽er.

A m茅s, fruit de l’esfor莽at treball realitzat pel personal del servei de restauraci贸 provincial en la recuperaci贸 de diverses peces, el MACVAC ha pogut acollir exposicions com a ‘Dones. Entrant al Museu’, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, de la col路lecci贸 Vidal-Valle o ‘El Convent, esapi d’art de Vila-real: Entre l’abstracci贸 geometritzant i la figuraci贸 gestual’, la qual compta amb m茅s de 30 obres i estar脿 oberta al p煤blic fins al 8 de gener de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.