fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació multiplica les oportunitats turístiques de Vilafamés gràcies a la recuperació de més de 40 obres del Museu

La Diputació multiplica les oportunitats turístiques de Vilafamés gràcies a la recuperació de més de 40 obres del Museu

El Servei de Restauració del Govern Provincial ha signat un conveni de col·laboració amb l’espai museístic.

La Diputació de Castelló, a través del seu Servei de Restauració, s’ha bolcat amb Vilafamés per a fer del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) un reclam turístic de primer nivell per al municipi i la zona. Amb aqueix objectiu, des de febrer d’enguany la institució provincial ha fet possible amb el treball del seu departament de conservació i restauració l’exposició de més d’una quarentena d’obres que es trobaven emmagatzemades en el MACVAC.

En aquest sentit, el vicepresident de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor la labor del Govern Provincial “com a principal aliat en la recuperació de l’art i la cultura en la província. Recuperar l’art és recuperar una part del nostre patrimoni per a convertir-la en una eina de dinamització territorial i un recurs turístic de primer nivell”.

Per a açò, arran del conveni subscrit entre el Servei de Restauració de la Diputació i l’espai museístic, s’ha procedit a implementar millores en el centre a través de quatre línies d’actuació. Així, a més de l’estudi de l’estat de conservació dels fons i el posterior condicionament d’obres en exposició permanent i exposició temporal mitjançant la realització d’intervencions de caràcter puntual; també s’ha procedit a l’execució de tasques de conservació preventiva i el desenvolupament d’intervencions de conservació-restauració en peces amb importants problemes de conservació.

Aquestes peces corresponen a autors de reconegut prestigi provincial i nacional com Salvador Soria, Teixidor, Molina Ciges, Viola, Concha Benedito, Beatriz Guttman, Antoni Coll, Xavier Bertomeu o Ángela Garcia Codoñer.

A més, fruit de l’esforçat treball realitzat pel personal del servei de restauració provincial en la recuperació de diverses peces, el MACVAC ha pogut acollir exposicions com a ‘Dones. Entrant al Museu’, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, de la col·lecció Vidal-Valle o ‘El Convent, esapi d’art de Vila-real: Entre l’abstracció geometritzant i la figuració gestual’, la qual compta amb més de 30 obres i estarà oberta al públic fins al 8 de gener de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.