fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 obre les portes del castell de Pen铆scola el divendres 27 per a commemorar el Dia Mundial del Turisme

La Diputaci贸 obre les portes del castell de Pen铆scola el divendres 27 per a commemorar el Dia Mundial del Turisme

Cada any recapta m茅s d’un mili贸 d’euros per la venda d’entrades. Entre gener i agost de 2019 hi ha hagut 213.891 visites.

Divendres que ve dia 27 de setembre l’entrada al castell de Pen铆scola ser脿 gratu茂ta amb motiu de la celebraci贸 del dia mundial del turisme. Aix铆 ho ha anunciat la diputada provincial de Cultura i Castells, Ruth Sanz, qui ha informat que entre els mesos de gener i agost de 2019 el castell del papa Lluna ha registrat un total de 213.891 visites, una xifra molt similar a la registrada en id猫ntic per铆ode de 2018. “Es tracta d’un volum de visites molt important amb el qual es generen uns ingressos anuals per a les arques de la Diputaci贸 d’una mica m茅s d’un mili贸 d’euros”.

“S贸n xifres que conviden a l’optimisme i que es poden millorar en anys esdevenidors”, encara que la diputada ha advertit que “des de l’aprovaci贸 en 2014 del Pla Director del castell per part del Ministeri de Cultura s’ha produ茂t un canvi integral en el model de gesti贸, amb el qual s’aposta per la desestacionalitzaci贸 i es fuig de la cerca d’aflu猫ncies massives durant els mesos de juliol i agost”. En la seua opini贸, “茅s important prendre consci猫ncia que un turisme invasiu pot esdevenir en amena莽a per a un monument en el qual en els 煤ltims anys s’han realitzat importants inversions de conservaci贸, adaptaci贸 ambiental, millora de la il路luminaci贸 i el so i instal路laci贸 de wifi”.

Sanz ha assenyalat que la jornada de portes obertes del castell de Pen铆scola del divendres 27 “forma part de la inequ铆voca aposta de l’equip de govern de la nova Diputaci贸 pel turisme, sector que en l’actualitat genera el 10% dels llocs de treball que existixen en el m贸n”.

En este sentit, la diputada provincial de Turisme, Virginia Mart铆, ha informat que entre els mesos de gener i juliol de 2019 el nombre d’ocupacions vinculades al turisme ha crescut un 3,86% a la prov铆ncia. En estos moments, el sector genera el 9,64% del total de les ocupacions existents a les comarques de Castell贸.

Per a la diputada “s贸n xifres molt positives que reforcen el nostre relat sectorial i que demostren que el turisme 茅s una activitat econ貌mica de primer ordre”. El seg眉ent objectiu ha de ser “el d’aconseguir que genere un impacte econ貌mic transversal a tota la societat perqu猫 siga vertebrador del territori perqu猫 es tracta d’un sector amb capacitat per a impulsar l’economia de la prov铆ncia que a m茅s pot ajudar a aconseguir la igualtat de condicions de tots els castellonencs”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.