Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació potencia les Falles de la província d’acord al seu compromís amb les festes i tradicions de Castelló

La Diputació potencia les Falles de la província d’acord al seu compromís amb les festes i tradicions de Castelló

Moliner es reuneix amb els representants de les juntes falleres de la província per a comunicar-los el suport del Govern Provincial.

La Diputació de Castelló potenciarà les falles de la província d’acord al seu suport a les festes i tradicions de Castelló amb dues línies d’ajudes de 70.000 euros. Tant és així que el Govern Provincial finançarà les bandes de música que acompanyen a les comissions falleres de Borriana, Almenara, Vall d´Uixó i Benicarló el dia de l’Ofrena així com la millora en eficiència energètica en la seua il·luminació.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s’ha reunit este matí amb representants de les Juntes Locals Falleres de la província amb tal de mostrar el suport de la Diputació a les festes a través d’estes ajudes així com per a conèixer com preparen les festes a escasses jornades del seu inici oficial.

“La província no deixa d’estar en festes. Eixim del cicle magdalener per a entrar de ple en el cicle faller, i avui hem volgut reunir ací a les comissions falleres de la província per a mostrar-los el compromís del Govern Provincial amb les festes falleres, per a ajuntar festa i música tal com vam fer en la Magdalena propiciant que les bandes de música dels pobles puguen participar en les ofrenes dels quatre pobles, i també ajudant al fet que els monuments puguen lluir de la millor manera aportant-li tecnologia sobre la base de l’eficiència energètica que permet una bona il·luminació de les falles i permet també posar en valor el treball que tanta gent fa de forma altruista durant tot un any per a aconseguir que estos quatre dies els nostres pobles també es vestisquen de festa”.

En eixe sentit, el president ha posat l’accent que “les Falles són també festes que superen les barreres i fronteres municipals, de les quals ens sentim partícips tota la província, tota la gent de Castelló, i avui el Govern Provincial des d’esta trobada vol també convidar a tots els pobles, a tota la gent de la nostra província al fet que puga participar durant este cap de setmana vinent de la festa fallera, i que sàpien que ací també està el Govern Provincial recolzant-ho, perquè ens sentim profundament orgullosos d’este caràcter mediterrani i festiu que fa que puguem fer grans festes de carrer”.

D’eixa manera, i mitjançant una subvenció de 1.000 euros per comissió fallera i una altra de 750 euros en concepte d’il·luminació, la Diputació col·laborarà amb la comissió fallera d’Almenara, així com amb les 19 de Borriana, 13 de Benicarló i 7 de Vall d´Uixó. Amb estes ajudes, el Govern Provincial s’alia amb les Falles de la província d’acord a reforçar el seu arrelament cultural i per a potenciar el seu efecte dinamitzador i turístic en els municipis en els quals es desenvolupen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.