fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació recupera les tradicions i impulsa el turisme en recolzar el campionat autonòmic de Morra en Herbers

La Diputació recupera les tradicions i impulsa el turisme en recolzar el campionat autonòmic de Morra en Herbers

És un joc mil·lenari de l’època romana que amb incidència a Herbers, Benassal i Cinctorres i assentat en l’arc mediterrani.

La Diputació de Castelló ha acollit este matí la presentació del campionat autonòmic de Morra, que se celebrarà el 22 d’agost en el municipi d’Herbers. Es tracta d’un joc mil·lenari, que ja es jugava en les èpoques egípcia i romana, que està assentat en tot l’arc mediterrani i que es juga principalment en els municipis d’Herbers, Benassal i Cinctorres.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat este matí esta iniciativa, juntament amb José Segura, de l’organització d’este esdeveniment, així com amb Ángel Gómez, president de la Federació Valenciana de Jocs i Esports Tradicionals, José Pallarés, regidor d’Herbers, i Josep Gisbert, de l’Agència Valenciana de Turisme.

Sales ha explicat que la Diputació de Castelló recolza esta iniciativa perquè “contribueix a recuperar la cultura tradicional, dinamitza el territori i ajuda a impulsar turísticament l’interior de la província”. Este campionat autonòmic és classificatori per al campionat de la Corona d’Aragó, que se celebrarà a Saragossa, coincidint amb les festes del Pilar.

Per al 22 d’agost s’espera la visita de centenars de persones tant al municipi d’Herbers com a la comarca, ja que està prevista la participació d’unes 30 parelles d’este joc semblant als xinos, “però molt més àgil”, com ha explicat José Segura. A més, Segura ha explicat que també hi haurà una actuació de Ball del Poll, un ball tradicional recuperat especialment a Herbers i Xiva de Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.