fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació reforça el seu compromís amb el patrimoni sacre en culminar el conjunt pictòric de Traver Calzada en la Cocatedral

La Diputació reforça el seu compromís amb el patrimoni sacre en culminar el conjunt pictòric de Traver Calzada en la Cocatedral

Moliner comprova els complexos treballs d’instal·lació dels llenços de grans dimensions en el temple castellonenc.

La Diputació de Castelló reforça el seu compromís amb la posada en valor del patrimoni sacre de la província amb la culminació del conjunt pictòric de Vicente Traver Calzada en l’Altar Major de la Cocatedral de Santa María de Castelló. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha comprovat els complexos treballs d’instal·lació dels dos llenços de l’artista que completen este imponent conjunt artístic del temple. I és que la institució provincial porta col·laborant des de 2014 en totes les fases de la realització d’este gran conjunt artístic que conformen el retaule de tan preuat lloc.

“Hui amb la instal·lació d’estos dos imponents llenços completem el projecte que iniciem fa sis anys quan decidim que el talent d’un artista excepcional com és Traver Calzada, amb el qual tenim el luxe de comptar en esta província, contribuïra a enriquir encara més el patrimoni sacre de la nostra ciutat. Podrem tindre recursos en altres moments, però serà molt difícil que trobem una mà genial com la del mestre Traver Calzada, i hui tornem a ser molt conscients d’això en poder presenciar el resultat de tant esforç i que molt prompte podran gaudir tots els castellonencs”.

En aqueix sentit, el president Moliner ha explicat que “el patrimoni sacre és motiu d’orgull per a tots els veïns de la província de Castelló i també un important llegat i un dinamitzador de noves oportunitats de la nostra terra. Tenint un repte com el que era intentar aportar-li a la Cocatedral de Santa María una obra única com era un retaule que estava anhelat després de la finalització de les obres de reconstrucció de la cocatedral, trobem una oportunitat per a deixar un llegat de patrimoni provincial en un lloc històric, en un lloc on sens dubte, esperem, dins de moltes generacions, podrà continuar venerant-se i gaudint-se d’una obra artística de primer ordre. Això va portar a començar a treballar des de fa quatre anys amb Traver Calzada, situant cada any un dels quadres. A partir d’ara seran aportacions d’un quadre cada any, i enguany tenim l’ocasió d’incorporar estos dos quadres, que juntament amb els dos restants completaran el gran retaule central de la cocatedral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.