fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La diputada de Cultura analitza al costat dels t猫cnics de la Diputaci贸 de Castell贸 l’estat de la fa莽ana de l’esgl茅sia arxiprestal de Vinar貌s

La diputada de Cultura analitza al costat dels t猫cnics de la Diputaci贸 de Castell贸 l’estat de la fa莽ana de l’esgl茅sia arxiprestal de Vinar貌s

Ruth Sanz assenyala que 茅s necessari estudiar l’origen de les humitats que han afectat les pintures per a buscar una soluci贸 adequada des del punt de vista dels t猫cnics de la instituci贸 provincial.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat aquest mat铆 la localitat de Vinar貌s, al costat de l’alcalde del municipi, Guillem Alsina, per a comprovar l’estat en el qual es troben les pintures de la fa莽ana de l’esgl茅sia arxiprestal, afectades per l’aparici贸 de taques d’humitat que les han ocultat.

Ruth Sanz ha estat acompanyada per t猫cnics del Servei Conservaci贸 i Restauraci贸 de B茅ns Culturals de la Diputaci贸 de Castell贸, que 茅s l’脿rea que es dedica a la conservaci贸 i salvaguarda de part del patrimoni que alberga la prov铆ncia. En la visita els t猫cnics han destacat els negatius efectes de la humitat en les pintures, per la qual cosa ser脿 necessari realitzar un estudi m茅s en profunditat per a la cerca de solucions.

La visita es produeix una setmana despr茅s que el president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, reb茅s en el Palau Provincial a l’alcalde de Vinar貌s, Guillem Alsina, qui li va transmetre la preocupaci贸 per l’estat de les pintures. Tots dos mandataris ja van destacar com a primer pas la realitzaci贸 d’un estudi t猫cnic que explique els motius pels quals en nom茅s sis anys han aparegut taques d’humitat en la fa莽ana de l’esgl茅sia arxiprestal, que estan afectant greument els frescos que es van descobrir per sorpresa amb els treballs realitzats en 2013 amb motiu de l’exposici贸 de la Llum de les imatges. Vists els precedents, per a la diputada provincial de Cultura “茅s imprescindible un estudi t猫cnic que identifique el problema al qual s’enfronta l’immoble”.

Cal recordar que l’alcalde de Vinar貌s, Guillem Alsina, en la visita que va realitzar el passat 30 de setembre a la Diputaci贸 de Castell贸, va explicar que la recuperaci贸 dels frescos 茅s una prioritat per a la ciutadania per la seua import脿ncia patrimonial i tur铆stica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.