fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Fira del Llibre de 2018 posa la seua atenci贸 en la hist貌ria dels cognoms i llinatges borrianencs

La Fira del Llibre de 2018 posa la seua atenci贸 en la hist貌ria dels cognoms i llinatges borrianencs

Josep Saborit i Javier Sanchiz presenten en l’Ajuntament l’obra 芦Els llinatges borrianencs. Origen i Evoluci贸. Genealogies familiars禄 davant un curi贸s i nombr贸s p煤blic.

La Fira del Llibre de Borriana viatja en este 2018 des de la fusi贸 d’art i literatura amb l’exposici贸 de l’IES Llombai, a la novel路la er貌tica amb la presentaci贸 que arribar脿 hui de 芦Com 脿ngel d’ales negres禄 de Francesc Momp贸, fins a arribar a descobrir a molts ve茂ns i ve茂nes de la ciutat l’origen dels seus cognoms o la hist貌ria de les fam铆lies m茅s antigues de la ciutat. I ho ha fet gr脿cies a la presentaci贸 de l’obra 芦Els llinatges borrianencs. Origen i Evoluci贸. Genealogies familiars禄 de Josep Saborit Vilar i Javier Sanchiz Ruiz, que durant la vesprada del dimecres s’han despla莽at fins al Sal贸de Plens municipal per a donar a con茅ixer el seu treball.

Ha sigut l’acad猫mic Josep Palomero qui ha realitzat una introducci贸 en la xarrada en la qual ha comentat alguna de les curiositats que m茅s endavant els autors de l’obra han anat desenvolupant davant l’atenta escolta del p煤blic, que en tot moment podia recon猫ixer la gran majoria dels cognoms o fam铆lies sobre les quins s’ha realitzat l’estudi. Cada assistent ha rebut un text explicatiu en el qual es podia comprovar com 芦entre el vint i el quaranta per cent dels nostres avantpassats s贸n occitans禄 i despr茅s de l’explicaci贸 de la seua emigraci贸 cap al sud, es plantejava la pregunta de 芦que ens ha quedat dels occitans禄. A partir d’ac铆, el llistat de cognoms com Amiguet, Bonet, Bod铆 o Guasch, passant per Monfort, Buchard贸, Burdeus, Daud铆 o Peris, s’ha anat succeint amb les explicacions sobre la proced猫ncia exacta, l’etimologia o l’evoluci贸 que haja pogut patir durant el temps per a acabar amb la forma equivalent en valenci脿.

En l’acte de presentaci贸 i abrigallant als autors Josep Saborit i Javier Sanchiz, han volgut estar presents diversos representants municipals entre els quals es trobava l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, o el regidor de Cultura Vicent Granel, els quals assenyalaven 芦com d’interessant ha sigut esta presentaci贸, ja que s’ha convertit per a moltes de les persones assistents en la informaci贸 que mai havia conegut sobre un cognom o les genealogies familiars de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.