fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat posa en marxa una agenda cultural coordinada amb Benicarl贸 i Vinar貌s

La Generalitat posa en marxa una agenda cultural coordinada amb Benicarl贸 i Vinar貌s

L’agenda recull la programaci贸 de cinc espais i inclou fins a 21 espectacles d’arts esc猫niques i m煤sica per a aquest trimestre.

La Generalitat, a trav茅s de l’Institut Valenci脿 de Cultura, ha posat en marxa conjuntament amb els ajuntaments de Benicarl贸 i Vinar貌s una agenda cultural que recull la programaci贸 d’arts esc猫niques i m煤sica de cinc espais culturals dels municipis de Benicarl贸, Vinar貌s i Pen铆scola.

Aix铆 ho han anunciat aquest mat铆 el secretari auton貌mic de Cultura, Ximo L贸pez Camps, l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinar貌s, Fernando Juan, en un acte celebrat al Palau de Congressos de Pen铆scola.

La iniciativa presenta, per part de l’Ajuntament de Benicarl贸, les activitats del Mucbe, l’Auditori Pedro Mercader i el Magatzem de la Mar; des de l’Ajuntament de Vinar貌s, s’inclouran les activitats de l’Auditori Municipal; i per part de la Generalitat, la programaci贸 del Palau de Congressos de Pen铆scola.

El secretari auton貌mic ha destacat 芦l’entesa entre la Conselleria i els dos ajuntaments per a coordinar una agenda cultural al Maestrat que, sumant, fa que aportem una programaci贸 de qualitat i variada a les comarques del nord禄.

芦Es tracta de 21 espectacles d’arts esc猫niques i m煤sica en qu猫 el beneficiari absolut 茅s el p煤blic dels pobles del nord禄, ha emfatitzat el secretari auton貌mic, i ha afegit que 芦aquesta iniciativa pionera que posem en marxa al Maestrat per a cosir i vertebrar de propostes culturals la comarca 茅s mod猫lica i per a nosaltres, com a Generalitat, 茅s un pas important铆ssim despr茅s que ja estem en la segona temporada de programaci贸 regular en el Palau de Congressos de Pen铆scola禄.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha assenyalat que 芦la realitzaci贸 d’una agenda cultural amb la programaci贸 d’arts esc猫niques de Benicarl贸, Vinar貌s i Pen铆scola 茅s una ferramenta imprescindible per a comunicar la gran oferta cultural del territori i oferir totes aquestes propostes als ve茂ns i ve茂nes de les tres ciutats, tota una oferta de proximitat cultural i que, a la vegada, es converteix en una potent programaci贸 per a tota la comarca禄.

Per la seua part, el regidor de Cultura de Vinar貌s, Fernando Juan Boix, ha recordat que 芦des de fa temps, Vinar貌s forma part activament del Circuit Cultural Valenci脿, que 茅s una gran eina de descentralitzaci贸 i ens permet a molts pobles llunyans a Val猫ncia poder gaudir d’una programaci贸 de teatre professional estable i en xarxa禄.

Finalment, el delegat territorial de l’IVC a Castell贸, Alfonso Ribes, ha recordat que 芦amb la realitzaci贸 d’aquesta agenda s’ha pensat, en primer lloc, en el p煤blic, ja que la mesura possibilitar脿 gaudir de la millor oferta cultural i no haver d’escollir entre un espectacle o un altre禄 i ha assegurat que es busca 芦aconseguir construir entre els espais culturals de la comarca un circuit amb una programaci贸 de qualitat i de servei p煤blic禄.

L’agenda cultural conjunta t茅 car脿cter trimestral i en la primera entrega inclou espectacles a la comarca amb una programaci贸 que portar脿 obres de teatre com el Premi Max a la millor autoria revelaci贸 2021, ‘Los remedios’, ‘El tocadiscos de Fuster’ o ‘Turistas’. Destaca tamb茅 la programaci贸 familiar amb espectacles com ‘La Via L脿ctia’, ‘Satisfacshow’ o ‘La barca’.

L’agenda impresa en paper es pot recollir als espais culturals de Benicarl贸 i Vinar貌s i al Palau de Congressos de Pen铆scola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.