fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat premiarà les millors falles, gaiates i fogeres de tots els municipis de la Comunitat

La Generalitat premiarà les millors falles, gaiates i fogeres de tots els municipis de la Comunitat

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’objectiu d’aquestes ajudes és “promoure i donar la projecció que es mereixen a unes festes que tenen unes característiques absolutament autèntiques i molt especials”.

Es tracta que totes les falles de la Comunitat Valenciana reben suport per part de la Generalitat, ja que existeixen 114 municipis en la província de València, sis en la d’Alacant i sis en la de Castelló en els quals es planten aquests monuments.

“La societat valenciana, i especialment els fallers, han aconseguit que les Falles es declaren Patrimoni de la Humanitat i ara es tracta de dotar-les de tot el contingut que tenen”, ha dit el President, que ha recordat que darrere de la festa existeix un procés “que pot tenir una derivada econòmica important”.

En aquest sentit, ha enaltit la figura de l’artesà faller com a “peça fonamental” de les Falles i ha apostat perquè aquestes romanguen vinculades “al món tradicional i dels artesans”, ja que, en cas contrari, perdrien “autenticitat” i acabarien “bandejant aquest fet tan singular, propi i nostre”. “Hem de treballar junts perquè l’autenticitat de les falles no es perda, i açò comença pel propi monument”, ha conclòs Puig referent a açò.

Així mateix, el President ha reiterat el compromís de la Generalitat amb el Gremi Artesà d’Artistes Fallers i la voluntat de tots dos de “desestacionalitzar el mut de les Falles”. “Volem contribuir tot el que puguem al propi museu i superar les barreres cronològiques que suposen el temps de falles”, ha concretat.

Durant la seua visita al Gremi, el cap de l’Executiu valencià ha conegut de primera mà els treballs que realitzen els estudiants de la Formació Professional d’Artista Faller, als qui ha transmés la importància que les noves generacions d’artistes “tinguen l’oportunitat d’innovar i llançar les Falles més enllà”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.