fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Llum de la Mem貌ria s’erigeix com a revulsiu tur铆stic cultural de la provincia de Castell贸

La Llum de la Mem貌ria s’erigeix com a revulsiu tur铆stic cultural de la provincia de Castell贸

La Diputaci贸 ha fet coincidir l’inici de l’exposici贸 d’art sacre amb estes dates festives per a afavorir la seua dinamitzaci贸.

L’exposici贸 d’art sacre restaurat de la Diputaci贸 de Castell贸 La Llum de la Mem貌ria s’ha erigit com a important revulsiu tur铆stic cultural a la prov铆ncia en haver superat ja els 3.000 visitants quan encara no s’ha complert la primera setmana d’activitat a la ciutat de Castell贸 despr茅s de la seua obertura dilluns passat.

I 茅s que en fer coincidir l’inici d’esta ambiciosa exposici贸 d’art sacre restaurat amb les dates de la Setmana Santa, el Govern Provincial preveu optimitzar l’impacte positiu que esta exposici贸 comporta i la seua dinamitzaci贸 en la capital de la prov铆ncia. 脡s la primera vegada en les seues quatre edicions que esta ambiciosa proposta cultural es desenvolupa en la capital castellonenca despr茅s de rec贸rrer bona part de l’interior de Castell贸, amb les seues edicions a Vilafermosa, Benassal-Castellfort, i Caudiel-X猫rica.

Tal 茅s el bon comportament que en els seus primers dies d’obertura est脿 registrant l’exposici贸 en les seues dues seus, tant a l’esgl茅sia de Sant Vicent com en l’antiga esgl茅sia de San Miguel o sala San Miguel, que el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura ha assegurat que “l’aflu猫ncia de visitants en estes primeres jornades fa preveure que la Llum de la Mem貌ria a la ciutat ser脿 la m茅s ambiciosa de les celebrades fins ara. El creixement de visitants que esta exposici贸 ha tingut des de la seua creaci贸 fa ara quatre anys ha estat espectacular, i fer-la este any en la capital de la prov铆ncia continuar脿 contribuint a esta traject貌ria”.

En este sentit, el vicepresident Sales ha assenyalat que “d’igual manera que milers de persones es despla莽aven als pobles a con猫ixer el seu patrimoni en les anteriors edicions de la Llum de la Mem貌ria, estem conven莽uts que ocorrer脿 en la capital, punt de trobada i connexi贸 dels 135 municipis de la prov铆ncia.”

I 茅s que amb esta quarta edici贸 d’esta ja consolidada proposta cultural, el Govern Provincial recupera i reivindica el patrimoni i art castellonenc amb un complet recorregut a trav茅s de 52 atractives peces del ric patrimoni sacre de la prov铆ncia. Este recorregut est脿 diferenciat en les seues dues seus, amb 20 peces a l’Esgl茅sia de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Miguel, dos llocs que sens dubte marcaran un abans i un despr茅s en esta fita tur铆stica que ha creat la Diputaci贸 a trav茅s de la recuperaci贸 del patrimoni hist貌ric dels pobles i ciutats de la prov铆ncia.

Esta nova edici贸 de la Llum de la Mem貌ria torna a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la caracter铆stica comuna d’haver estat intervingudes i recuperades pel Servei de Conservaci贸 i Restauraci贸 de B茅ns Culturals de la Diputaci贸. L’exposici贸 romandr脿 oberta des d’avui pr貌xim dilluns i fins al mes vinent de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus ser脿 de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al mat铆 i de 17.30 a 20.30 hores a la tarda, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.