Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Llum de la Memòria s’erigeix com a revulsiu turístic cultural de la provincia de Castelló

La Llum de la Memòria s’erigeix com a revulsiu turístic cultural de la provincia de Castelló

La Diputació ha fet coincidir l’inici de l’exposició d’art sacre amb estes dates festives per a afavorir la seua dinamització.

L’exposició d’art sacre restaurat de la Diputació de Castelló La Llum de la Memòria s’ha erigit com a important revulsiu turístic cultural a la província en haver superat ja els 3.000 visitants quan encara no s’ha complert la primera setmana d’activitat a la ciutat de Castelló després de la seua obertura dilluns passat.

I és que en fer coincidir l’inici d’esta ambiciosa exposició d’art sacre restaurat amb les dates de la Setmana Santa, el Govern Provincial preveu optimitzar l’impacte positiu que esta exposició comporta i la seua dinamització en la capital de la província. És la primera vegada en les seues quatre edicions que esta ambiciosa proposta cultural es desenvolupa en la capital castellonenca després de recórrer bona part de l’interior de Castelló, amb les seues edicions a Vilafermosa, Benassal-Castellfort, i Caudiel-Xèrica.

Tal és el bon comportament que en els seus primers dies d’obertura està registrant l’exposició en les seues dues seus, tant a l’església de Sant Vicent com en l’antiga església de San Miguel o sala San Miguel, que el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura ha assegurat que “l’afluència de visitants en estes primeres jornades fa preveure que la Llum de la Memòria a la ciutat serà la més ambiciosa de les celebrades fins ara. El creixement de visitants que esta exposició ha tingut des de la seua creació fa ara quatre anys ha estat espectacular, i fer-la este any en la capital de la província continuarà contribuint a esta trajectòria”.

En este sentit, el vicepresident Sales ha assenyalat que “d’igual manera que milers de persones es desplaçaven als pobles a conèixer el seu patrimoni en les anteriors edicions de la Llum de la Memòria, estem convençuts que ocorrerà en la capital, punt de trobada i connexió dels 135 municipis de la província.”

I és que amb esta quarta edició d’esta ja consolidada proposta cultural, el Govern Provincial recupera i reivindica el patrimoni i art castellonenc amb un complet recorregut a través de 52 atractives peces del ric patrimoni sacre de la província. Este recorregut està diferenciat en les seues dues seus, amb 20 peces a l’Església de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Miguel, dos llocs que sens dubte marcaran un abans i un després en esta fita turística que ha creat la Diputació a través de la recuperació del patrimoni històric dels pobles i ciutats de la província.

Esta nova edició de la Llum de la Memòria torna a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la característica comuna d’haver estat intervingudes i recuperades pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. L’exposició romandrà oberta des d’avui pròxim dilluns i fins al mes vinent de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus serà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al matí i de 17.30 a 20.30 hores a la tarda, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.