fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La memòria històrica al Museu de Vilafamés

La memòria històrica al Museu de Vilafamés

Sota el títol de “Un ball de quatre temps” el fotògraf Joan Tosca Cuquerella presenta una mostra fotogràfica al Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés sobre la memòria històrica.

Les imatges de Tosca ens traslladen a espais relacionats amb la repressió franquista, amb les quals, es ret un homenatge a les víctimes i les famÍlies represaliades durant la dictadura. L’exposició ha tingut una bona acollida de públic en l’acte d’Inauguració i podrà visitar-se fins el 8 de maig al Museu de Vilafamés.

La col·lecció fotogràfica és el projecte guanyador de la 4a edició del Màster de fotografia de l’Espai d’Art Fotogràfic Escola de Fotografia. El fotògraf valencià immortalitza espais marcats per reclusions, afusellaments o enterraments. Absència i presència, ombra i llum, confronten passat i present per denunciar la necessitat de no oblidar l’ocorregut. En paraules de Tosca Cuquerella, «quatre dècades de repressió atroç, de terror com a mecanisme de control, van aconseguir anys després enterbolir la nostra relació amb la història i el franquisme va aconseguir confondre l’oblit amb el perdó, la memòria amb la venjança».

Leave a Reply

Your email address will not be published.