fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Memòria Històrica es fa visible a Vinaròs

La Memòria Històrica es fa visible a Vinaròs

L’objectiu de les jornades és donar a conéixer millor el paper de Vinaròs durant la Guerra Civil.

El regidor de Cultura, Marc Albella, juntament amb representants de l’associació “Amics de Vinaròs” i de la Fundació Caixa Vinaròs”, han presentat avui en roda de premsa la programació de les Jornades de la Memòria Històrica 2016.

Aquestes, organitzades en el marc dels 80 anys de la Guerra Civil espanyola, iniciaran l’1 d’abril, amb un total de 14 activitats previstes, i conclouran el 6 de maig.

“Hi haurà conferències amb experts, teatre històric, exposicions, visites guiades, unes jornades d’investigació i activitats de difusió dirigides als estudiants de secundària i universitaris”, va comentar Albella.

L’edil espera, a més, que el tema desperte l’interès de molts ciutadans i que tingue una bona acollida perquè aquest esdeveniment pugue perdurar en el temps.

“Volem que aquestes jornades siguen un referent a nivell comarcal i que es conegue millor el paper que Vinaròs va tenir durant aquest conflicte armat”, ha afegit.

Nati Romeu, de la Fundació Caixa Rural, ha indicat que també han organitzat la projecció de la pel·lícula “Sierra de Teruel”, a l’Auditori Carles Santos, a més d’un cicle de xerrades amb experts.

Dissabte 30 d’abril, Antoni Arnau, responsable del centre de documentació de la Guerra Civil espanyola de la Fundació, farà un recorregut per aquells llocs més emblemàtics de la guerra a Vinaròs.

Helena Román, d´Amics de Vinaròs, ha explicat que també realitzaran dues conferències, mentre que la Plataforma del País Valencià, que també col.labora amb aquesta iniciativa, farà un acte de record a les víctimes del franquisme, que tindrà lloc el diumenge 17 d’abril a les 10:30 hores, al Cementeri Municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.