fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

‘La Primitiva’ de Rafelbunyol guanya el Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana en la categoria Salvador Giner

‘La Primitiva’ de Rafelbunyol guanya el Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana en la categoria Salvador Giner

L’orquesta Simf貌nica de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbu帽ol ha resultat guanyadora de la categoria Salvador Giner en la primera jornada del I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitazada el Palau de Les Arts. En aquesta jornada han intervingut les quatre orquestres de la secci贸 Salvador Giner.

Aquesta 茅s una iniciativa nova que donar脿 un protagonisme fins ara desconegut al moviment orquestral que existeix dins les societats musicals valencianes. La seua finalitat 茅s promoure i donar suport la interpretaci贸 i la difusi贸 de la m煤sica com a part fonamental del patrimoni cultural valenci脿, aix铆 com la d’enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

L’Orquestra Simf貌nica de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, amb direcci贸 de Pablo Marqu茅s Mestre, ha interpretat la ‘Suite Txeca Op.39’, d’Anton铆n Dvor谩k, i la ‘Simfonia n煤m.2 en re major Op.36’, de Ludwig van Beethoven.

A continuaci贸, ha intervingut l’Orquestra Jos茅 Perpi帽谩n de la Sociedad Musical de Segorbe, dirigida per Daniel G贸mez Asensio, que va interpretar la ‘Simfonia en re major Op.44’, de Muzio Clementi, i ‘Finl脿ndia-Poema simf貌nic Op.26’, de Jean Sibelius.

En la sessi贸 vespertina, ha actuat l’Orquestra Simf貌nica Juvenil de l’Ateneu Musical de Cullera, dirigida per Pascual Mart铆nez Mart铆nez, que ha interpretat l’obra ‘Les criatures de Prometeo’, de Ludwig van Beethoven, i la Suite de la pel路l铆cula ‘Ovod (El Borinot) Op.97’ de Dimitri Xostak贸vitx.

Ha tancat aquesta primera jornada del I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana la Jove Orquestra de la Societat la Primitiva Setabense de X脿tiva, dirigida per Jos茅 Mart铆nez Colomina, que ha interpretat ‘Egmont Op.84’, de Ludwig van Beethoven, i la ‘Simfonia num.104 Londres’, de Joseph Haydn.

Finalitzades les actuacions, el jurat compost per Manuel Galduf, Claudia Montero i Jordi Bern谩cer, ha donat a con猫ixer el guanyador de la secci贸 Salvador Giner que ha sigut l’Orquestra Simf貌nica de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol.

Este diumenge, 12 de febrer, ser脿 el torn de les dues orquestres de la secci贸 ‘Martin i Soler’. A partir de les 11.00 hores intervindr脿 l’Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia, dirigida per Francisco Jos茅 Valero Garc铆a, i a continuaci贸, ser脿 el torn de l’Orquestra Simf貌nica de l’SMI Santa Cec铆lia de Cullera, dirigida per Carlos Garc茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.