fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Regidoria de Cultura brinda mecenatge als artistes benicarlandos

La Regidoria de Cultura brinda mecenatge als artistes benicarlandos

“Mecenatge de l’art” 茅s el nou projecte de patrocini dels artistes benicarlandos que ha engegat la Regidoria de Cultura. A trav茅s d’un seguit d’exposicions en diferents restaurants de la ciutat, set artistes pl脿stics podran donar a con猫ixer la seua obra, amb l’objectiu d’apropar al m脿xim l’art als espectadors.

Segons el regidor de Cultura, Josep Barber脿, “Mecenatge de l’art” “evoca el concepte renaixentista del mecenatge, amb una difer猫ncia fonamental: abans eren els nobles i els poderosos els qui l’exercien, i avui 茅s l’administraci贸 qui pot i qui ha de fer este paper”.

En aquest mapa de situaci贸, la Regidoria de Cultura ja ha portat a terme una experi猫ncia pr猫via orientada als musics benicarlandos i integrada en el cicle de concerts “A P猫l”, que compta amb una excel路lent acceptaci贸 per part del p煤blic. Ara, la promoci贸 de les arts s’est茅n tamb茅 a la pintura i a la fotografia amb l’objectiu que “els creadors benicarlandos s脿piguen que tenen la m脿 estesa per part de l’Ajuntament”.

El projecte pivota sobre set exposicions que podran gaudir-se en set restaurants de Benicarl贸 mentre es degusten plats de la gastronomia local i altres creacions dels restauradors, als qui el regidor de Cultura ha definit com a “artistes de la cuina”. Barber脿 ha subratllat que amb aquest projecte “s’uneixen dos maneres de fer art, la dels cuiners i la dels artistes pl脿stics, de manera que el restaurant es converteix en un 脿mbit de la cultura m茅s viva i propera”.

Els restaurants que participen en esta original iniciativa s贸n Neptuno, amb una mostra de la pintura de Pura Roig; San Rafael, amb la col路lecci贸 ‘Creixent entre Pinzells’, de la jove promesa Marina Puchal; El Cortijo, amb l’obra de Jos茅 Bayarri, dedicada a paissatges de Pen铆scola i Benicarl贸; Chuanet, amb l’exposici贸 ‘En Tr脿nsito’, d’Alfredo Altab脿s; el restaurant Xanad煤, que exposa una mostra de la pintura de Jes煤s Maestro; Trangol, amb les catarsi coloristes de Rom谩n Dom茅nech; i el restaurant Sant Gregori, amb la col路lecci贸 ‘El retrato comprometido’ de l’estudi de fotografia creativa Javier Roda & La Pepa.

Mecenatge de l’art compta amb el suport de l’Associaci贸 de Restauradors i la Cambra de Comer莽 de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.