fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Setmana Santa fa història com a primera festa de Gandia i la Safor declarada d’Interés Turístic Nacional

La Setmana Santa fa història com a primera festa de Gandia i la Safor declarada d’Interés Turístic Nacional

Un títol que concedix el Ministeri a festes o esdeveniments de valors culturals i tradició popular amb atractiu turístic. Per això serà el principal reclam de Gandia a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2020.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la presidenta de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, Maria José Martí han comparegut per manifestar l’alegria i les felicitacions al col·lectiu de Setmana Santa i a la ciutat, després que ahir el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (a través de la Secretaria d’estat de Turisme) anunciara la declaració de la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interès Turístic Nacional. I ho han fet al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja, emblema cultural de la ciutat, davant la directiva de la Setmana Santa, el Vice-Alcalde, Josep Alandete, el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, el delegat municipal de Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell i els portaveus municipals a la corporació.

Un títol que es concedix a festes o esdeveniments de valors culturals i tradició popular amb atractiu turístic i que, segons Morant, “ens mereixíem, la Setmana Santa en particular, per tot el treball que fan de manera ininterrompuda les 18 germandats; i la ciutat, en general. Un reconeixement amb el qual a Gandia fem història: És la primera vegada que Gandia rep una distinció tan important i d’estes característiques. I també la comarca de la Safor (Altres exemples de Festa d’Interés Turístic Nacional: Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi, la Festa de Moros i Cristians de Boicairen, la Cordà de Paterna… o els Carnestoltes de Las Palmas de Gran Canària, fora del nostre territori). I és un orgull i un honor per a nosaltres enriquir este llistat amb la Setmana santa de Gandia, perquè la concebem com una festivitat que cal preservar i potenciar, tant per la seua tradició com per la devoció i respecte que li professa la ciutadania des de fa moltíssims anys”.

L’Alcaldessa ha mostrat el seu agraïment a l’anterior delegat municipal de Setmana Santa, Ciro Palmer, per haver redactat i enviat l’expedient de petició la legislatura passada. Un major reconeixement i prestigi, que també omplirà d’oportunitats la ciutat: “Les ciutats que tenen este segell tenen major caràcter promocional i són referències en els mitjans de comunicació. Turísticament, la promoció d’una Festa d’Interés Turístic Nacional és molt major. A més, es convertixen en un imant per als amants d’esta festivitat religiosa i es posen en el mapa en l’àmbit nacional i fins i tot, internacional. Una major projecció. La repercussió d’este esdeveniment farà que la gent s’aprope a la nostra ciutat i gaudisca de la nostra cultura i gastronomia. Estem segurs que l’impacte econòmic de la nostra Setmana Santa ara serà molt major. El sector turístic es veurà beneficiat econòmicament”. Prova d’això, és que la Setmana Santa de Gandia serà el principal reclam de la nostra ciutat a la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2020, que tindrà lloc a finals de gener.

“A més, esta distinció ve a avalar les polítiques del govern municipal en matèria turística que aposten per la cultura com a complement del sol i la platja. El ministeri, a través d’esta distinció, reconeix un producte turístic associat a la cultura. Perquè la Setmana Santa és cultura”.

L’Alcaldessa també ha destacat el fet que el Ministeri haja entès que Gandia havia de tindre este títol perquè la nostra Setmana Santa no és una Setmana Santa qualsevol i, a més d’una manifestació religiosa, és també un fet cultural. “Gandia és la primera Capital Cultural Valenciana de la història, gràcies en gran part a la Setmana Santa, i el seu caràcter identitari i mediterrani, que queden reflectits a la imatgeria, la música, l’art o inclús la gastronomia. Gandia és una de les ciutats referents en col·lecció d’imatges barroques, amb mestres com els valencians Antonio Sanjuán o Miguel Ángel Casañ, i també és coneguda pel seu consolidat Concurs Nacional de Fotografia Artística o per l’edició de la revista Passio”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.