fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La I Trobada de Gegants i Cabuts de Dansants del Corpus congregarà a 18 colles valencianes

La I Trobada de Gegants i Cabuts de Dansants del Corpus congregarà a 18 colles valencianes

La ciutat de Castelló viurà demà una cita molt especial amb la I Trobada de Gegants i Cabuts de l’Associació de Dansants del Corpus. Una cita a la qual estan convidades a participar 18 colles de tot el territori valencià.

Així, a partir de les 10.00 hores es donarà la benvinguda en la Plaça Major a totes les colles participants i es realitzarà la ‘Plantà’ del patrimoni festiu de tot el País Valencià. A partir de les 12.00 hores tindrà lloc la cercavila que, partint de la Plaça Major, recorrerà els carrers Cavallers, Sant Luis, Enmig, Porta del Sol, Falcó, plaça de la Pau, Major, i acabarà de nou en la plaça Major on es realitzarà un ball de comiat.

Les colles convidades a participar en la Trobada son: Grup de Danses Sant Jordi d’Alcoi, Colla Gegantera de l’Alcora, A.C. El Torrelló d’Almassora, Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer, A.C. L’Esportí de Beniarrés, A. Gegants i Cabuts de Borriana, Colla de Gegants i Cabuts del Grup de Danses Roís de Corella de Gandía, Colla de Gegants i Cabuts de Moncofa, Nanos i Gegants de Monòver, Colla Gegantera Sant Roc d’Onda, Grup de Danses Sant Roc de Paiporta, A.C. Dames i Cavallers d’Uixó de La Vall d’Uixó, Colla Gegantera de Vila-real, Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, Gegants i Nanos de la Colla Rei Barbut de Castelló, Associació de Dansants del Corpus de Castelló y A.C. Botafocs de Castelló.

L’Associació de Dansants del Corpus, organitzadora, junt amb la Regidoria de Cultura de la Trobada compleix el seu 25 aniversari i per açò ha volgut realitzar aquesta trobada de figures emblemàtiques tan benvolgudes i representatives de la nostra ciutat a llarg de tantes generacions.

L’associació, durant tot aquest temps, tingut cura de sis gegants, vuit cavallets, vuit nanos i també de la dansa dels arets i de mantenir viva la flama de l’esperit associatiu i humà que hi ha darrere d’aquesta festa cívica, social i participativa, d’aquest corpus o cos veïnal que transcendeix el mateix fet religiós.

Leave a Reply

Your email address will not be published.