fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Vall d’Alba compleix amb la tradició i honra a Sant Cristòfol malgrat la pluja

La Vall d’Alba compleix amb la tradició i honra a Sant Cristòfol malgrat la pluja

La pluja no ha impedit que els valldalbencs hagen complit avui (DOMINGO 8 DE MAIG) amb el ritu de pujar en romiatge fins a l’ermita del monte l’Albea. Açò sí, es van retardar alguns actes i uns altres van haver de ser suspesos “però s’ha mantingut l’essència d’una tradició ja plenament consolidada en el nostre poble”, assenyala l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina.

Els valldalbencs, igual que ocorre tots els anys, es van reunir a primera hora del matí en la plaça Major per a arreplegar el típic mocador de romaní de mans de la reina de les festes, Aurora Traver Roures, i les dames de la seua cort d’honor.

Després, i mentre les campanes de l’Església Parroquial no deixaven d’anunciar la festivitat de la jornada, va tenir lloc els cants al sant en l’Església Parroquial, en la qual, a causa del mal temps, també va acollir la missa que, any rere any, s’ha celebrat en l’ermita en honor al sant, situada a la part alta del monte l’Albea.

Amb més d’una hora de retard, però ja sense pluja, va partir el romiatge fins a la “muntayeta” que va portar la imatge de Sant Cristòfol en processó.

Per contra, la paella gegant, en l’elaboració de la qual es va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Mestresses de casa “L’Alba”, sí que es va servir puntualment a les 14 hores, les racions sobrants de les quals van ser lliurades al menjador social del Pare Ricardo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.